Home » D:News » Un atac nuclear din partea Coreei de Nord ar putea ucide peste 2 milioane de persoane în Seul şi Tokyo

Un atac nuclear din partea Coreei de Nord ar putea ucide peste 2 milioane de persoane în Seul şi Tokyo

Un atac nuclear din partea Coreei de Nord ar putea ucide peste 2 milioane de persoane în Seul şi Tokyo
Publicat: 09.10.2017
Potrivit autorului raportului de pe site-ul 38 North, Michael J. Zagurek Jr., detonările nucleare asupra oraşelor Seul şi Tokyo ar putea ucide aproximativ 2,1 milioane de persoane şi ar putea răni alte 7,7 milioane de locuitori, în baza randamentelor estimate ale armamentului nord-coreean.

Aceste calcule au fost atinse presupunând că regimul de la Phenian va lansa întregul său arsenal format din 25 de arme nucleare operaţionale împotriva capitalelor Seul şi Tokyo.

Randamentul focoaselor nucleare, în acest raport, a variat de la 15 la 250 de kilotone. Un randament de 100 de kilotone ar face bomba nucleară de şase ori mai puternică decât cea folosită asupra oraşului Hiroshima în 1945.

Populaţia estimată a Seulului în cadrul acestui calcul a fost de 24,1 milioane de locuitori, iar pentru Tokyo de 37,9 milioane.

Autorul raportului, Michael J. Zagurek Jr., a folosit trei niveluri de probabilitate de detonare în calcularea pierderilor omeneşti: 20%, 50% şi 80%. S-a luat în calcul desfăşurarea de către Coreea de Sud a sistemului Terminal High Altitude Air Defense (THAAD) pentru protecţia împotriva atacurilor cu rachetă din Coreea de Nord.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase