Home » D:News » Motivul pentru care oamenilor le place sărutul franţuzesc, conform oamenilor de ştiinţă

Motivul pentru care oamenilor le place sărutul franţuzesc, conform oamenilor de ştiinţă

Motivul pentru care oamenilor le place sărutul franţuzesc, conform oamenilor de ştiinţă
Publicat: 15.10.2017
Când este descris literal, linsul gurii unei alte persoane este scârbos, dar totuşi, sărutul ”franţuzesc” se întâlneşte mult dincolo de graniţele acestei ţări. Motivul, conform unui specialist, constă în evoluţia noastră.

Dorinţa de „a mirosi” partenerul compatibil din punct de vedere genetic suspendă senzaţia dezgustătoare întâlnită atunci când acest gest este văzut din exterior, scrie The Independent.

„Sărutul, precum atingerile sau mirositul, este un gest care ne permite să identificăm cel mai compatibil şi „avantajos din punct de vedere evolutiv” partener”, a precizat Fulvio Fulvio D’Acquisto, profesor de imunologie la Universitatea Roehampton.

„Oamenii nu au simţul olfactiv dezvoltat, iar sărutul le permite să miroasă şi să guste o persoană pentru a vedea dacă există răspunsuri imunitare diferite, întrucât tindem să ne simţim mai ataşaţi de cineva cu un răspuns imunitar diferit”, a menţionat Sarah Johns, de la Universitatea din Kent. Astfel, „putem vedea cât de diferit sau asemănător din punct de vedere biochimic este un individ faţă de tine”, adaugă cercetătoarea.

Pentru a explora genele altor persoane şi, odată cu acestea, nivelul de compatibilitate, organismul suspendă senzaţia de dezgust şi declanşează impulsul de a săruta.

„Studiile arată că stimularea sexuală diminuează senzaţia de dezgust”, adaugă Johns. Un studiu a implicat vizionarea de materiale pornografice de către participanţi, după care aceştia trebuiau să facă lucruri neplăcute, precum să bea apă dintr-un pahar în care se afla o muscă.

„Senzaţia de excitare pare să inhibe într-o anumită măsură reacţia de dezgust, ceea ce are sens pentru că schimbi fluide, ceea ce reprezintă un risc de infecţie”, adaugă Johns.

De asemenea, D’Aquisto adaugă faptul că sărutul duce la îmbogăţirea florei bacteriene, ceea ce „poate creşte capacitatea oamenilor de a face faţă microorganismelor dăunătoare şi favorizează propagarea speciei”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce se întâmplă în timpul unui sărut?

10 beneficii uimitoare ale SĂRUTULUI, potrivit ştiinţei

De ce închidem ochii atunci când ne sărutăm. Explicaţia dată de cercetătorii britanici

Cum poţi lua o boală cu transmitere sexuală fără să faci sex

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase