Home » D:News » O nouă controversă pe internet. A venit rândul unui pantof sport să declanşeze isteria. Ce culoare are acesta?

O nouă controversă pe internet. A venit rândul unui pantof sport să declanşeze isteria. Ce culoare are acesta?

Publicat: 17.10.2017
După rochia celebră care a împărţit internetul în două, a venit rândul unei noi isterii virtuale, având ca temă culorile pe care le are un pantof de sport.

Totul a pornit după ce o studentă din Spania a publicat o folografie, explicând că i-a fost trimisă de o prietenă care vede pantoful sport ca fiind colorat în roz pal şi alb. Tânăra a rămas uimită, întrucât ea vede culorile albastru pal şi gri în fotografie, scrie Gândul

Acest pas a fost de ajuns pentru a împărţi lumea internauţilor în două. 

Totuşi, potrivit specialiştilor, este vorba despre o iluzie optică. Aşa cum a fost şi în cazul rochiei, vorbim despre un experiument de percepere accidentală a culorilor, astfel că nu există un răspuns corect şi unul greşit.

Totul se explică prin faptul că diferitele lungimi de undă care corespund diferitelor culori intră în contact cu retina, unde pigmenţii activează conexiunile neuronale, care permit creierului să trasnforme semnalele într-o imagine.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase