Home » D:News » Oraşul în care se află cel mai bun bar din lume. Este vechi de aproape 130 de ani

Oraşul în care se află cel mai bun bar din lume. Este vechi de aproape 130 de ani

Oraşul în care se află cel mai bun bar din lume. Este vechi de aproape 130 de ani
Publicat: 22.10.2017
American Bar de la Hotelul The Savoy din centrul Londrei a fost numit cel mai bun bar din lume de către publicaţia The World’s 50 Best Bar. Peste 500 de experţi din toată lumea şi-au exprimat preferinţele.

Barul are în decor influenţe art deco şi a fost deschis în 1889.  Despre varianta din 2017 a localului, juriul a spus că este una dintre cele mai importante destinaţii din lume unde poţi bea un cocktail de calitate. American Bar a fost la început o denumire dată tuturor localurilor care serveau cocktailuri. La începutul secolului trecut Londra era plină de astfel de baruri, însă doar cel de la Savoy a rezistat.

Aici au lucrat barmani care au făcut istorie: Ada Coleman, singura femeie care a ocupat această poziţie şi inventatoarea cocktailului Hanky Panky şi Harry Craddock, unul dintre barmanii celebrii ai anilor 1920-1930. El nu a inventat vreo băutură, dar a pus toate cunoştinţele sale într-o carte, Savoy Cocktail Book, care este şi astăzi biblia barmanilor din toată lumea. Meniul de cocktailuri al barului, ”Coast to Coast” are ingrediente care spun istoria Marii Britanii din cele mai vechi timpuri până în prezent.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase