Home » D:News » Franceza are gust de ”ouă moi”. Acesta este omul care poate gusta sunetele

Franceza are gust de ”ouă moi”. Acesta este omul care poate gusta sunetele

Franceza are gust de ”ouă moi”. Acesta este omul care poate gusta sunetele
Publicat: 28.10.2017
S-a născut în Anglia, trăieşte în Germania şi este unul dintre oamenii care au o capacitate extrem de rară, denumită sinestezie.

Atunci când James Wannerton a început să înveţe limbi străine la şcoală, el a spus că franceza are gust de „ouă moi”, iar germana gust de marmeladă. 

Sinestezia este o afecţiune neurologică ce are ca rezultat îmbinarea unor simţuri care, în mod normal, nu sunt conectate. Astfel, stimularea unuia dintre aceste două simţuri produce o reacţie involuntară în cazul celuilalt. De exemplu, cineva care suferă de sinestezie poate auzi o culoare sau vedea un sunet. 

Iniţial, la naştere, cele cinci simţuri principale ale omului sunt interconectate, ele despărţindu-se odată cu dezvoltarea creierului. Totuşi, în unele cazuri, această separare nu este completă, iar unele conexiuni rămân valabile. 

Există chiar şi o teorie conform căreia cu toţii suferim de sinestezie însă aceasta se manifestă la intensităţi diferite. De asemenea, există anumite cazuri de sinestezie care apar în urma unor răni craniene sau traume emoţionale severe. 

Citeşte continuarea în Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase