Home » D:News » A murit prinţesa Marina Sturdza, descendentă a două familii princiare

A murit prinţesa Marina Sturdza, descendentă a două familii princiare

A murit prinţesa Marina Sturdza, descendentă a două familii princiare
Publicat: 23.10.2017
Prinţesa Marina Sturdza a murit, duminică, la reşedinţa sa din New York. Anunţul a fost făcut pe o reţea de socializare de jurnalista TVR Marilena Rotaru, un mesaj privind decesul său fiind postat, ulterior, şi pe pagina sa oficială de Facebook, numită acum Princess Marina Sturdza - In Memoriam.

„Principesa Marina Sturdza a trecut la cele veşnice. Dumnezeu s-o odihnească în Împărăţia Sa”, a scris Marilena Rotaru pe Facebook.

„Prinţesa Marina Sturdza s-a stins duminică, 22 octombrie, la reşedinţa sa din New York, după o lungă luptă cu boala, pe care a dus-o, cu demnitatea ce o caracterizează, până în ultima clipă a vieţii sale. Un model de nobleţe, generozitate şi dedicaţie, Prinţesa Marina Sturdza rămâne în inimile noastre ca un spirit nobil şi viu, mereu prezent, ce va continua să ne inspire şi să ne unească. Dumnezeu să o odihnească în pace”, este mesajul de pe pagina de Facebook Princess Marina Sturdza – In Memoriam.

“Ai mei se întreabă mereu cum ar fi fost viaţa noastră dacă nu veneau comuniştii şi dacă nu am fi fost dezrădăcinaţi complet. Eu nu mă întreb. Sunt mulţumită de tot ce a fost până acum, de oamenii pe care i-am cunoscut, de toate cele care mi-au antrenat, de-a lungul timpului, tenacitatea şi voinţa. Nu m-am lăsat şi nici nu am fost vreodată cu adevărat înfrântă. Eşecurile mi s-au părut întotdeauna chestiuni de moment. N-a ieşit ceva, nu-i nimic, îl facem mai bine data viitoare…”, afirma anul trecut Marina Sturdza, într-un interviu.

Descendentă a două familii princiare, Sturdza şi Suţu, Prinţesa Marina Sturdza s-a născut la 1 apriilie 1952, în România, şi a plecat din ţară când avea doar trei ani, stabilindu-se în Canada. A revenit în România la începutul anilor 1990, după o absenţă de 45 de ani.

Între anii 1992 şi 1997, Prinţesa Marina Sturdza a organizat, coordonat şi dezvoltat programul UNICEF de producţie a cardurilor poştale, fiind responsabilă cu selecţia artiştilor şi a desenelor care s-au vândut în 165 de ţări. În această calitate, a colaborat cu muzee, galerii de artă, colecţionari privaţi şi instituţii culturale din întreaga lume. În anul 2005 a primit premiul EU European Women of Achievement Humanitarian Award.

Prinţesa Marina Sturdza a activat pentru mai mulţi ani ca preşedinte adjunct Camerei de Comerţ Româno – Britanică (BRCC), organizaţie în cadrul căreia a fost şi patron al programului de responsabilitate socială.

Marina Sturdza a fost vicepresedinte al casei de moda Oscar de la Renta, iar timp de aproape trei decenii, jurnalist de modă şi artă, colaborând cu de 35 de publicaţii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase