Home » D:News » FOTO. Cum arată monumentul pentru victimele represiunii politice, recent dezvăluit la Moscova în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin

FOTO. Cum arată monumentul pentru victimele represiunii politice, recent dezvăluit la Moscova în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin

Publicat: 01.11.2017
Un monument dedicat victimelor represiunii politice, intitulat "Zidul Regretelor" a fost dezvăluit luni la Moscova, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi preşedintele rus Vladimir Putin, un susţinător al iniţiativei, informează site-ul agenţiei de presă Tass.

Activiştii pentru drepturile omului au notat rolul important jucat de preşedintele Putin în ceea ce priveşte construirea monumentului, potrivit Mediafax.

Preşedintele Vladimir Putin şi-a exprimat în repetate rânduri atitudinea sa în ceea ce priveşte represiunea de-a lungul istoriei Rusiei, fiind de părere că ruşii pot învăţa multe de pe urma acestor evenimente.

Credit: The Moscow Times/Twitter

„A fost una din cele mai amare şi întunecate pagini din istoria noastră (…) Este necesară imparţialitate şi responsabilitate pentru că ne învaţă o lecţie importantă, o lecţie foarte importantă pentru prezent şi toate generaţiile viitoare”, a declarat preşedintele Rusiei.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase