Home » D:News » Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să mai folosim hârtie igienică

Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să mai folosim hârtie igienică

Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să mai folosim hârtie igienică
Publicat: 06.11.2017
Folosirea hârtiei igienice nu ne curăţă foarte bine părţile intime şi ar putea cauza mai multe probleme de sănătate, avertizează experţii.
În vreme ce în ţări precum Japonia, Italia şi Grecia se foloseşte în mod curent bideul pentru spălare după utilizarea toaletei, cetăţenii din majoritatea statelor se folosesc de hârtia igienică după ce merg la baie, informează Gândul.
 
Acum, însă, doctorii avertizează că acest obicei poate lăsa în urmă materii fecale, pe de-o parte, în vreme ce utilizarea excesivă a hârtiei poate cauza probleme precum fisuri anale sau infecţii ale tractului urinar, pe de altă parte. 
 
„Mi se pare greu de înţeles faptul că milioane de oameni cred că sunt curaţi, când de fapt nu e deloc aşa. Hârtia igienică mută materiile fecale, dar nu le înlătură”, a spus Rose George, autoarea lucrării „The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters” pentru Tonic, citat de Independent. 
 
Chiar dacă ar putea suna ca o sugestie bizară, George nu este singura care susţine această ipoteză şi faptul că, în schimb, oamenii ar trebui să utilizeze şerveţele umede, poate chiar pe cele destinate bebeluşilor. 
 
Totuşi, igiena nu este singurul motiv pentru cae oamenii ar trebui să ia în considerare folosirea alternativelor la hârtia igienică. Uzul intens şi agresiv poate cauza fisuri anale dureroase, greu de vindecat, dar şi infecţii ale tractului urinar, mai arată specialiştii. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase