Home » D:News » Care sunt alimentele care combat insomnia

Care sunt alimentele care combat insomnia

Care sunt alimentele care combat insomnia
Publicat: 11.11.2017
Tulburările de somn continuă să reprezinte o problemă pentru omul modern. Acestea apar fie sub forma episoadelor de insomnie, întârzierea instalarii somnului sau întreruperea ciclului normal de somn. Cauzele unui somn neodihnitor: munca de noapte, schimbarea fusului orar sau înaintarea în vârstă.

Un somn odihnitor se obţine atunci când melatonina, hormonul care induce somnul, nu este secretat în mod adevat în organism. Un dezechilibru în producerea lui duce la tulburări de somn.

Ne pot ajuta anumite alimente şi plante să dormim mai bine? Nutriţionistul Florin Ioan Bălănică crede că tot ceea ce consumăm îşi pune amprenta asupta procesului somn- veghe. Uite ce spune medicul pentru CSID!

În general, o dietă echilibrată poate aduce organismului acei nutrienţi care combat insomnia. Printre aceştia se numără substanţele bogate în melatonină, triptofan, magneziu. Plantele care pot ajuta la tratarea insomniei pot fi: valeriana, floarea pasiunii, muşeţelul, nucşoara, lavanda, consumate sub formă de ceaiuri.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase