Home » D:News » Caz medical bizar: o femeie are încheieturile pline de firicele de aur

Caz medical bizar: o femeie are încheieturile pline de firicele de aur

Caz medical bizar: o femeie are încheieturile pline de firicele de aur
Publicat: 12.11.2017
Radiografiile au arătat că o femeie din Coreea de Sud avea firicele luminoase în jurul încheieturilor şi al degetelor. Acestea sunt de fapt firicele de aur, care au ajuns în încheieturile femeii în urma unui tratament tradiţional.

Radiografiile au fost realizate în aprilie 2014, când o femeie, pe atunci în vârstă de 58 de ani, a mers la o clinică de reumatologie din cauza durerilor la încheieturile mâinilor şi picioarelor, scrie Live Science.

Aceasta le-a spus doctorilor că problemele de încheieturi au început când avea 18 ani. A fost diagnosticată cu artrită reumatoidă la vârsta de 48 de ani, condiţie în care sistemul imunitar atacă încheieturile. Netratată, boala duce la diformităţi ale încheieturilor.

Pentru a uşura durerea, femeia a luat ibuprofen, dar a încercat să scape de durere şi cu acupunctura cu aur. Practica de medicină alternativă seamănă cu acupunctura tradiţională, în care ace foarte subţiri sunt introduse în corp. Dar în cazul acupuncturii cu aur, sunt introduse bucăţi mici şi sterile de aur folosind acele utilizate şi în acupunctura normală; iar firicelele de aur sunt lăsate în corp.

Cazul acesta este însă particular din cauza densităţii acestor firicele de aur în aproape toate articulaţiile deformate.

Desigur, având în vedere că durerea a persistat, tratamentul tradiţional nu a funcţionat, dar nici nu a agravat problema, conform medicilor. „Nu cred că firicelele de aur sunt asociate cu dezvoltarea sau avansarea artitei reumatoide şi nici cu agravarea durerilor de articulaţii”, a precizat reumatologul Kyung-Su Park, care a tratat pacienta. „Surprinzător, există doar câteva relatări cu privire la efectele adverse ale acupuncturii de acest tip”, a adăugat doctorul.

Agravarea bolii a avut drept cauză neglijarea tratamentului standard în favoarea unuia tradiţional. Doctorii i-au prescris un nou tratament şi au operat-o la picioare pentru a-i uşura durerea.

Având în vedere că aurul nu deranja şi nu există efecte adverse care să fie asociate cu acesta, medicii nu l-au înlăturat. În prezent, femeia în vârstă de 61 de ani se simte mai bine, conform declaraţiilor lui Park.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Caz medical bizar şi extrem de dăunător: în ochiul unui adolescent a fost găsit un vierme parazit viu

Poţi face „pietre la creier”? Un caz medical extrem de rar uimeşte lumea medicală

Caz medical bizar: oamenii care se află pe moarte pot auzi ce spun cei din jur, chiar dacă par inconştienţi

Caz medical şocant: o fetiţă s-a născut „gravidă” cu gemeni

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase