Home » D:News » Locurile în care staţia spaţială chineză s-ar putea prăbuşi. Două dintre ele se află în Europa

Locurile în care staţia spaţială chineză s-ar putea prăbuşi. Două dintre ele se află în Europa

Publicat: 13.11.2017
Prima staţie spaţială a Chinei, Tiangong-1, a fost scăpată de sub control în septembrie 2016. În prezent, specialiştii încearcă să delimiteze zona în care aceasta se va prăbuşi pe Pământ.

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) susţine că nava de 8,5 tone va ajunge pe Pământ între lunile ianuarie şi martie 2018. Deşi o locaţie exactă în care se va prăbuşi este relativ neclară, ESA a realizat o zonă de ”pericol” longitudinală în care ar putea ateriza Tiangong-1, printre ţările aflate în această delimitare se numără Italia, Spania, Turcia, India şi zone ale SUA: 

Conform Mail Online, deşi multe părţi ale navei se vor descompune şi vor arde în atmosferă, vor fi şi deşeuri care se vor prăbuşi pe Pământ

ESA a anunţat că va realiza o campanie internaţională pentru monitorizarea apariţiei staţiei spaţiale. 

Sursa: ESA

Tiangong-1 a fost lansat în 2011 şi este descris ca fiind un ”potenţial simbol politic” al Chinei, parte a unui plan ambiţios chinez de a se delimita ca o superputere spaţială. Nava a fost utilizată atât pentru misiuni cu echipaj, cât şi pentru unele fără astronauţi la bord. Totodată, în 2012 a fost vizitată de prima femeie astronaut din China, Liu Yang. 
 
În 2016, în urma unor speculaţii, oficialii chinezi au confirmat că au pierdut controlul staţiei spaţiale şi că aceasta se va prăbuşi pe Pământ.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase