Home » D:News » 11 aspecte mai puţin cunoscute despre avocado

11 aspecte mai puţin cunoscute despre avocado

11 aspecte mai puţin cunoscute despre avocado
Publicat: 02.12.2017
Avocado are un moment de glorie, chiar şi în România. Până acum nu era foarte cunoscut şi sunt şanse să nu ştii foarte multe despre el. Nu este vorba doar despre conţinutul de vitamine şi minerale, ci despre un întreg complex de informaţii care te vor face să îl consumi mai des sau, dimpotrivă, să te gândeşti de două ori înainte să îl cumperi.
Sunt o cauză pentru defrişările ilegale
 
În SUA avocado este vedeta principală a meselor. Cererea este foarte mare şi de aceea fermieri fac tot posibilul să cultive cât mai mult. Rezultatul este că în Mexic se defrişează ilegal pădurile de pini pentru a face lor arborilor în care creşte avocado. Mai mult, Mario Tapia Vargas de la Insitutul Naţional pentru Păduri, Ferme şi Acvacultură din Mexic a declarat pentru Associated Press că necesarul de apă pentru culturile de avocado este foarte mare şi astfel rămând fără resurse toate celălalte din jur.
 
Un fruct are nevoie de un an să crească
 
Îţi ia doar câteva minute să îl mănânci, dar fructul de avocado are nevoie de un an întreg pentru a ajunge la maturitate.
 
În SUA, avocado nu au voie să atingă pământul
 
Avocado trebuie culeşi manual, pentru că, potrivit reglementărilor din această ţară, nu au voie să atingă pământul dacă urmează să fie vândute pentru consum.
 
În Mexic există o mafie a cultivatorilor de avocado
 
Cartelurile de droguri din Mexic au simţit potenţialul şi au făcut tot posibilul pentru a achiziţiona terenuri mari pentru a cultiva avocado, lăsând micii producători fără venituri, potrivit publicaţiei Vocativ.
 
Află continuarea din Gustarte.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase