Home » D:News » Ce încearcă organismul tău să-ţi spună? Opt semne că ceva este în neregulă cu corpul tău

Ce încearcă organismul tău să-ţi spună? Opt semne că ceva este în neregulă cu corpul tău

Ce încearcă organismul tău să-ţi spună? Opt semne că ceva este în neregulă cu corpul tău
Publicat: 31.12.2017
După cum se ştie foarte bine, prevenţia este mai bună decât tratamentul, de aceea, este important de ştiut atunci când organismul ne transmite unele avertismente.

Talia este mai mare de 80 de centimetri

Dacă observi că talia devine mai mare de 80 de centimetri, trebuie să faci o vizită la doctor. Poate fi un semn al diabetului. Dacă creşterea în talie vine laolaltă cu oboseală severă şi concentrare slabă, înseamnă că într-adevăr există o problemă serioasă cu organismul, scrie Top Buzz.

Pete galbene în jurul ochilor

Astfel de pete, numite xantelasme, sunt rezultatul grăsimii acumulate sub piele. De asemenea, sunt semnul unui nivel crescut de colesterol şi un risc crescut de boli cardiovasculare.

Cercuri întunecate în jurul ochilor

În afara faptului că sunt dovezi ale nopţilor nedormite, mulţi oameni nu cunosc că acesta poate fi şi simptomul alergiilor. Sunt de aemenea acompaniate de o mâncărime constantă.

Mâncărimi la picioare

În caz că simţi mâncărimi la picioare în mod constant, acest lucru poate însemna o infecţie fungică. Poate reprezenta şi semnul apariţei eczemelor.

Crăpături în colţul gurii

Acest simptom nu este numai dureros, ci şi indică o deficienţă de fier şi vitamina B. De aceea, este important consumul ouălor, cărnii şi salatei.

Iritaţii severe ale pielii

Dacă nu poţi scăpa de ele cu ajutorul cremelor, poate fi semnul celiachiei. Persoanele care suferă de această boală sunt intolerante la gluten.

Subţierea părului

Acest simptom ne poate spune ceva despre deficienţa fierului, dar şi despre unele tulburări ale glandei tiroide. Pierderea fierului din organism duce la anemie şi pierderea părului.

Unghii fragile

Şi în acest caz, poate fi o problemă cu funcţionarea tiroidei, dar şi cu apariţia ciupercilor. În cazul instalării unei boli serioase, simptomele pot fi acompaniate de iritaţii ale pielii, oboseală şi durere de articulaţii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai nocive alimente pentru organism

Cum afectează carenţa de fier sistemul imunitar

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase