Home » D:News » Cele cinci aptitudini pe care orice om de succes trebuie să le aibă, conform ştiinţei

Cele cinci aptitudini pe care orice om de succes trebuie să le aibă, conform ştiinţei

Cele cinci aptitudini pe care orice om de succes trebuie să le aibă, conform ştiinţei
Publicat: 27.12.2017
Cei mai de succes oameni nu urmează de obicei aceleaşi căi pe care restul le urmează. În primul rând, aceştia nu s-au plafonat şi au încercat să îşi dezvolte noi aptitudini, dincolo de cerinţele muncii lor.

Cercetătorii de la University College London (UCL) au efectuat studii de amploare cu privire la succesul persoanelor de 50-60 de ani şi au găsit aptitudinile pe care aceştia le-au adoptat pentru a deveni de succes. În mod surprinzător, este nevoie de cel puţin cinci lucruri care trebuiesc îmbunătăţite în viaţă pentru a duce la succes, scrie The Mission.

Stabilitate emoţională

Este bine ştiut că dacă emoţiile te copleşesc, există implicaţii negative. Acest lucru este cauzat de faptul că te depărtezi de logică şi devii iraţional, afectând modul în care cântăreşti şi vezi lucrurile.

Având abilitatea de a-ţi controla emoţiile este un mod de a depăşi multe probleme. Încearcă să vezi rezultatele pe termen lung decât câştigul temporar. În acest mod, eşti încurajat să rămâi prins de scopurile pe termen lung şi să nu te îndepărtezi de ele din cauza diferitelor situaţii.

Determinarea

A fi determinat înseamnă a fi dispus să mergi mai departe în ciuda eşecurilor. Pentru a reuşi acest lucru, trebuie să recunoşti că în viaţă vor exista şi coborâşuri, indiferent de ce ai face.

Controlul

Dacă încerci să îţi controlezi fiecare aspect al vieţii tale, aşa cum încearcă majoritatea oamenilor motivaţi, vei ajunge să nu mai ai energie pentru lucrurile mai importante. Cel mai important aspect în acest sens este controlul de sine.

Spre exemplu, dacă doreşti să ai succes din punct de vedere financiar, trebuie să ai controlul asupra deciziilor financiare, adică să nu cheltuieşti mai mult decât este nevoie.

Optimismul

Cercetătorii susţin că oamenii îşi spun sieşi 300-1.000 de cuvinte pe minut, aşadar, dacă acestea conţin gânduri negative, dispoziţia şi ce rezultă din aceasta vor fi afectate pe termen lung.

De aceea se recomandă schimbarea obiceiului şi antrenarea minţii să se concentreze pe părţile pozitive ale lucrurilor. JK Rowling, autoarea cărţilor Harry Potter şi care a devenit milionară, a trecut peste sute de refuzuri ale editorilor. Aceasta a precizat că „este imposibil să trăieşti fără să eşuezi la ceva, decât dacă trăieşti atât de pragmatic încât ar fi fost la fel dacă nu ai fi trăit deloc – ceea ce înseamnă că ai eşuat de la început”.

Conştiinciozitatea

Această calitate ar nevoie de două lucruri, primul, trebuie să fii preocupat de munca ta şi al doilea ţine de hărnicie. Fără ele, vei pierde determinarea, neputând să-ţi urmezi visele.

De aceea este important să fii specific când vine vorba de scop, dacă este posibil, le poţi scrie. Atunci când te simţi slab sau neinspirat, mergi la listă şi încearcă să te vezi în viitor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

10 Sfaturi pentru a avea succes în orice

Dormi ca un geniu? Infograficul care ne arată obiceiurile bizare de somn ale unora dintre cei mai de succes oameni din lume

Cele trei trăsături ale oamenilor de succes

Unii s-au născut bogaţi, iar alţii au fost nevoiţi să muncească: ce făceau la 25 de ani unii dintre cei mai de succes oameni ai lumii

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase