Home » D:News » Controverse după ce autorităţile americane au afirmat ceea ce se ştia de multă vreme: Pentagonul a avut un program secret de a găsi OZN-uri

Controverse după ce autorităţile americane au afirmat ceea ce se ştia de multă vreme: Pentagonul a avut un program secret de a găsi OZN-uri

Controverse după ce autorităţile americane au afirmat ceea ce se ştia de multă vreme: Pentagonul a avut un program secret de a găsi OZN-uri
Publicat: 22.12.2017
Între 2007 şi 2012, guvernul SUA a cheltuit 22 de milioane de dolari din bugetul anual de 600 de miliarde de dolari pentru apărare pe ceea ce se numeşte ”Advanced Aviation Threat Identification Program”. Este prima dată când guvernul american a admis existenţa unei astfel de operaţiuni.

Conform purtătorului de cuvând de la Pentagon, Laura Ochoa, programul a fost închis pentru că „erau alte probleme mai urgente care meritau finanţarea”, scrie Futurism.

Programul încă există sub forma unui proiect mai neoficial. „Departamentul de Apărare ia în serios toate ameninţările şi potenţielele ameninţări pentru cetăţenii, bunurile şi misiunile noastre şi acţionează atunci când apare o informaţie credibilă”, a precizat Ochoa.

Acest proiect semnalează existenţa extratereştrilor care au vizitat Pământul sau este doar un proiect politic? Câţiva savanţi discută pe seama acestei întrebări.

Seth Shostak, astronom la Institutul SETI a precizat că deşi este o veste bună că Departamentul Apărării a recunoscut că a avut un astfel de proiect, vestea rea constă în faptul că cel mai probabil nu a venit cu nicio dovadă clară care să ateste prezenţa extratereştrilor, iar scopul principal a fost să urmărească inovaţiile militare ale aviaţiilor chineze şi ruse.

Andrew Siemion, directorul SETI Research Center at the University of California, Berkeley, a afirmat că dovezile existenţei vieţii extraterestre provin doar din surse şi fotografii ambigue, iar telescoapele şi tehnicile astronomice reprezintă cele mai bune instrumente pentru detectarea extraterestre. Totuşi, nu neagă posibilitatea existenţei unei civilizaţii extraterestre extrem de avansate care să fi vizitat Sistemul nostru Solar.

Trey Menefee, cercetător independent şi fost lector la Institutul pentru Educaţie din Hong Kong, a precizat că armata Statelor Unite are multe video-uri ciudate de arătat şi poveşti de spus. Acesta crede că problema nu constă în povestitorii fără credibilitate, ci în lipsa de credibilitate a interpretatorilor datelor.

Peter Garnavich, directorul Departamentului de Astrofizică şi Cosmologie de la Universitatea Notre Dame, a afirmat că este sceptic, întrucât această trăsătura face parte din formarea sa de savant. De asemenea, subiectul a fost dezbătut multă vreme, iar singurele lucruri care stau ca dovezi sunt imagini neclare şi martori dubioşi. Totuşi, ca persoană, iubeşte ideea de OZN-uri pentru că sunt misterioase şi întruchipează lumea SF-urilor şi ideea că oamenii merită să fie vizitaţi.

Avi Loeb, directorul Departamentului de Astronomie de la Universitatea Harvard, susţine că a fost surprins să audă că autorităţile au finanţat un studiu asupra OZN-urilor, dar are sens întrucât obiectele zburătoare neidentificate pot reprezenta un risc de securitate. Dar afirmaţii extraordinare necesită dovezi extraordinare, iar toate dovezile existenţei OZN-urilor au fost marginale şi ocazionale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O înregistrare făcută publică recent arată un OZN care zboară în Zona 51. Poate dovedi existenţa extratereştrilor – VIDEO

Serviciile secrete si extraterestrii – povestea unor relatii nerecunoscute

10 incidente OZN care sfideaza orice explicatie

Pasiunea pentru nepământeni – interviu cu Mircea Opriţă şi Michael Haulică

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase