Home » D:News » În viitorul apropiat, omenirea se va confrunta cu o problemă gravă: aproape un miliard de oameni vor rămâne fără locuri de muncă din cauza roboţilor

În viitorul apropiat, omenirea se va confrunta cu o problemă gravă: aproape un miliard de oameni vor rămâne fără locuri de muncă din cauza roboţilor

În viitorul apropiat, omenirea se va confrunta cu o problemă gravă: aproape un miliard de oameni vor rămâne fără locuri de muncă din cauza roboţilor
Publicat: 01.01.2018
Naţiunile Unite estimează că populaţia lumii va ajunge la 8,5 miliarde de oameni până în 2030, ceea ce înseamnă că roboţii vor lăsa aproximativ 10% din populaţia lumii fără loc de muncă.

Roboţii şi automatizarea vor cauza o schimbare economică majoră în următorii 13 ani, lăsând fără loc de muncă 800 de milioane de oameni, până în 2030, anunţă un studiu realizat de firma McKinsey, potrivit Business Insider.

Studiul McKinsey a acoperit 46 de state şi 800 de profesii, şi a descoperit că dimensiunea impactului va fi foarte mult influenţată de ţara în care locuieşti.

Naţiunile prolifice precum Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite şi Marea Britanie, au bugete mai mari pentru a investi în automatizări, ceea ce va rezulta într-un număr mai mare de muncitori afectaţi. Naţiunile mai sărace precum India, nu vor avea bani de investit în automatizări, ceea ce va rezulta în mai multe locuri de muncă pentru oameni.

Tipurile de locuri de muncă afectate variază – automatizarea nu va afecta doar joburile prost plătite, sau care primesc oameni fără experienţă. Dacă o activitate presupune muncă activitate repetitivă şi lucru cu date, această activitate este vulnerabilă la automatizare – aşa cum a fost evidenţiat de către inteligenţa artificială, chiar şi anumite sarcini pe care le realizează avocaţii la început de drum în cadrul unei firme, pot fi preluate de tehnologie.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase