Home » D:News » În 3 decenii putem rămâne fără ciocolată. Ce se întâmplă cu plantaţiile de cacao

În 3 decenii putem rămâne fără ciocolată. Ce se întâmplă cu plantaţiile de cacao

În 3 decenii putem rămâne fără ciocolată. Ce se întâmplă cu plantaţiile de cacao
Publicat: 06.01.2018
Zilele acestui desert delicios ar putea fi numărate, având în vedere că lumea continuă să se confrunte cu schimbări climatice severe. Două treimi din totalul de ciocolată din lume vin din vestul Africii, iar Coasta de Fildeş este cel mai mare producător de cacao din lume, potrivit DailyMail.

Arborii de cacao se dezvoltă în condiţii de umiditate crescută şi cu ajutorul tonelor de apă de ploaie, iar aceste două elemente ar putea deveni aproape inexistente în această regiune în următoarele câteva decenii, potrivit Mediafax.

Oficialii din Coasta de Fildeş şi Ghana încearcă să găsească soluţii pentru salvarea produsului lor naţional iubit, aceştia confruntându-se şi cu posibilitatea pierderii ecosistemelor lor din cauza schimbărilor climatice. 

Specialiştii estimează că lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone în următorii câţiva ani, dacă temperaturile medii continuă să crească şi vor atinge nivelul aşteptat de meteorologi. Pentru a susţine producţia de cacao în aceste condiţii, plantaţiile ar trebui să fie mutate în munţi, pentru a beneficia de condiţiile meteorologice propice.

Un raport al Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă din Statele Unite arată că aproape 90% din cele peste 290 de producători de cacao nu vor mai putea susţine plantaţiile până în 2050.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase