Home » D:News » Locuitorii unor judeţe din Bulgaria doresc să se unească cu România

Locuitorii unor judeţe din Bulgaria doresc să se unească cu România

Locuitorii unor judeţe din Bulgaria doresc să se unească cu România
Publicat: 05.01.2018
Locuitorii din trei judeţe din nord-vestul Bulgariei, nemulţumiţi de corupţia din ţara lor, ar vrea să organizeze o consultare a cetăţenilor în vederea obţinerii autonomiei în cadrul Bulgariei ori a unirii cu România, a declarat Boris Kamenov, iniţiatorul acestei iniţiative.
Kamenov a declarat pentru televiziunea NOVA că unul din motivele pentru această iniţiativă este acela al corupţiei din Bulgaria, potrivit site-ului agenţiei de ştiri Novinite, informează Mediafax.
 
„Nu ar trebui să fim părtaşi la corupţie”, a declarat Kamenov, adăugând că locuitorii din nord-vestul Bulgariei s-au luptat mereu pentru o „democraţie reală”.
 
Întrebat în legătură cu motivul pentru care judeţele din nord-vestul Bulgariei ar dori să devină o parte a României, Kamenov a răspuns fără ezitare că sistemul judiciar românesc este mai eficient.
 
„Sistemul lor judiciar este mult mai democratic şi reformat”, a adăugat Kamenov, liderul mişcării separatiste din judeţele Montana, Vidin şi Vraţa.
 
Iniţiatorul mişcării separatiste a mai afirmat că va înainta României o propunere de alipire la aceasta doar după ce regiunea îşi va câştiga independenţa.
 
Întrebat dacă cele trei judeţe bulgare vor deveni precum Barcelona, Kamenov a răspuns că nord-vestul Bulgariei are nevoie de un „bărbat ca Puigdemont”, premierul demis al Cataloniei şi organizatorul referendumului pentru independenţa regiunii catalane.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase