Home » D:News » Cum alegem cerealele pentru micul-dejun al copiilor

Cum alegem cerealele pentru micul-dejun al copiilor

Cum alegem cerealele pentru micul-dejun al copiilor
Publicat: 11.01.2018
Cu siguranţă, una dintre variantele echilibrate şi bogate din punct de vedere nutritiv pe care le avem la dispoziţie pentru micul dejun al copiilor sunt cerealele. Mai exact, cerealele cu lapte. Dar ce cereale? Şi ce lapte? Care sunt alegerile sănătoase şi care sunt, dimpotrivă, cele de proastă calitate, nehrănitoare şi profund nesănătoase?
Dacă lactatele deja ridică semne de întrebare pentru multe persoane, pe lângă problema intoleranţelor punându-se des în discuţie în ultima perioadă şi problema calităţii sau a sănătăţii, să dezbatem pe larg, deci, subiectul cerealelor. 
 
De ce ar fi o problemă în a alege unul dintre numeroasele sortimente care se găsesc pe rafturile oricărui supermarket? Nu sunt acestea pline de nutrienţi? Nu sunt ele sănătoase? Ei, bine, pentru a răspunde la această întrebare trebuie să înţelegem, pe de o parte, care sunt nutrienţii de care au nevoie copiii la micul dejun şi, pe de altă parte, care sunt ingredientele sau substanţele care le pot dauna grav sănătăţii.
 
Aşadar, este foarte important de ştiut că principalul nutrient de care au nevoie copiii, dar şi adulţii, sunt carbohidraţii, care ne conferă energia de care avem nevoie şi care hrănesc fiecare celulă a corpului uman, inclusiv celula cerebrală.
 
Doar că lucrurile nu sunt atât de simple. Pentru că, din păcate, există atât o categorie de glucide  “carbohidraţi buni”,  cât şi una cunoscută sub numele de “carbohidraţi răi”. Mai exact, din  acestă ultimă categorie, a carbohidraţilor profund dăunători, se regăsesc, de fapt, carbohidraţii care au fost cândva “buni”, adică naturali şi  plini de nutrienţi, dar prin prelucrare şi rafinare ei  au rămas doar o  masă de calorii goale, cu indice glicemic  mare (se absorb brusc, crescând instantaneu nivelul  zahărului din sânge) şi fără valoare nutriţională, consumul acestora putând conduce la obezitate, diabet şi multe alte afecţiuni.
 
Citeşte continuarea pe CSID.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase