Home » D:News » Guvernul Japoniei intenţionează să realizeze un studiu privind aşa-numiţii „hikikomori” de vârstă medie

Guvernul Japoniei intenţionează să realizeze un studiu privind aşa-numiţii „hikikomori” de vârstă medie

Guvernul Japoniei intenţionează să realizeze un studiu privind aşa-numiţii „hikikomori” de vârstă medie
Publicat: 15.01.2018
Guvernul Japoniei a anunţat că intenţionează să efectueze, pentru prima dată, un studiu amănunţit privind aşa-numiţii „hikikomori” sau „pustinici sociali”, oameni care refuză să iasă din casă timp de şase luni sau chiar mai mult.

Studiul se va concentra pe persoanele cu vârstă medie. Cei mai mulţi cercetători care îi studiază pe hikikomori au în vedere adolescenţii care se autoizolează, singura lor legătură cu exteriorul fiind internetul, informează Rador

Recluziunea autoimpusă este determinată la adolescenţi de stările de depresie sau de convingerile personale, tinerii refuzând pur şi simplu să mai iasă din locuinţe. Populaţia Japoniei îmbătrâneşte şi, odată cu ea, creşte şi vârsta ermiţilor sociali. Potrivit unor estimări, cei mai mulţi dintre cei 500.000 de „hikikomori” cunoscuţi din Japonia au vârstă mijlocie.

Studiul pe care intenţionează să îl efectueze Guvernul japonez va viza peste 5.000 de locuinţe, unde trăiesc pustnici sociali, cu vârste între 30 şi 40 de ani, retraşi complet din societatea niponă de mai bine de şapte ani, subliniază corespondenţii BBC.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase