Home » D:News » De ce nu trebuie să le dăm bebeluşilor să bea apă

De ce nu trebuie să le dăm bebeluşilor să bea apă

De ce nu trebuie să le dăm bebeluşilor să bea apă
Publicat: 22.01.2018
Fie că eşti pe cale de a deveni părinte, fie că eşti proaspăt în această „meserie”, trebuie să ai toate informaţiile necesare în ceea ce priveşte creşterea copilului.

De la hrănirea bebeluşilor, la momentul propice al înţărcării lor, educaţia lor în ceea ce priveşte somnul sau opiniile experţilor, părinţii se află, de multe ori, în situaţia de a fi bombardaţi cu informaţii extrem de importante pentru rolul lor în viaţa copilului. 

Acum, experţii scot în evidenţă un nou risc cu care au de-a face aceştia, iar această îngrijorare aduce în prim-plan apa şi consumarea ei de către bebeluşi. 

Deşi apa pare a fi cea mai puţin dăunătoare băutură, cu sfaturile îndreptate în direcţia adulţilor, care sunt îndemnaţi să consume cât mai multă apă pentru sănătatea lor. 

Totuşi, consumată de bebeluşi, apa poate cauza intoxicaţii, care pot conduce la apariţia convulsiilor şi la intrarea în comă a micuţilor, dovedindu-se a fi chiar fatală, într-unele cazuri.

Aspectul general cunoscut în rândul părinţilor este acela că bebeluşii ar trebui hrăniţi doar cu laptele matern până la vârsta de şase luni, după care o gură de apă din când în când nu poate să-i facă rău. Totuşi, experţii arată că, până la vârsta de un an, copiii pot trăi fără apă. 

Acest lucru se întâmplă pentru că ei îşi iau toate fluidele necesare din laptele mamar sau formulele pentru bebeluşi. Chiar şi într-o zi toridă de vară, ei se pot hidrata prin intermediul acestor două alimente. 
 
Ca regulă, NU trebuie să-i dăm apă copilului până la vârsta de şase luni. 

Citeşte continuarea pe Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase