Home » D:News » O nouă provocare periculoasă devine populară printre tineri

O nouă provocare periculoasă devine populară printre tineri

O nouă provocare periculoasă devine populară printre tineri
Publicat: 17.01.2018
După provocări precum cea a scorţişoarei sau a cuburilor de gheaţă cu sare, un nou trend periculos începe să devină popular printre adolescenţi. Pe reţele sociale au apărut mai multe videoclipuri cu copii ce muşcă sau gătesc şi apoi mănâncă capsule cu detergent de rufe.

Experţii susţin că jocul denumit ”Provocarea capsulelor de detergent” este extrem de periculos. Conform Science Alert, până în prezent nu este cunoscut modul în care a apărut acest joc. 

Comisia pentru Protecţia Consumatorilor din SUA a emis un avertisment în urmă cu câţiva ani privind ingerarea capsulelor cu detergent. Agenţia susţine că aceste capsule colorate, moi şi cu miros plăcut pot fi atractive pentru copii, însă conţin ”concentrat de detergent extrem de toxic”. 

Deşi iniţial cazurile de intoxicare în urma jocului au fost înregistrate în SUA, cele 37 de cazuri din 2018 sunt în mare parte internaţionale. Copii care au ingerat capsulele au fost spitalizaţi, acuzând stări de vomă, dificultăţi respiratorii şi pierderea conştienţei. În 2012, opt copii cu vârste de până la cinci ani au decedat în urma ingerării detergentului în SUA. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase