Home » D:News » Ce factori duc la durerile de articulaţie din perioada iernii şi cum pot fi evitate acestea

Ce factori duc la durerile de articulaţie din perioada iernii şi cum pot fi evitate acestea

Ce factori duc la durerile de articulaţie din perioada iernii şi cum pot fi evitate acestea
Publicat: 25.01.2018
Tot mai multe persoane se confruntă cu dureri articulare la nivelul picioarelor Cele mai multe probleme apar la nivelul genunchilor sau la nivelul gleznelor, în principal din cauza accidentelor care se pot produce la schi. Probleme pot apărea însă şi din cauza excesului ponderal sau din purtarea tocurilor.

“Excesul ponderal este extrem de periculos pentru sănătatea membrelor inferioare: gândiţi-vă că atunci când mergem,fiecare genunchi preia , pe rând, greutatea corporală. La fel se întâmplă când avem activităţi obişnuite, când urcăm scări, când ne aşezăm pe scaun etc. Asta ca să nu mai vorbesc de activităţile sportive intense care suprasolicită şi mai mult genunchii la persoanele care au kilograme în plus”, avertizează profesorul Alper Kaya, specialist în tratarea leziunilor sportive şi în intervenţii chirurgicale destinate genunchiului.

În aceste condiţii, specialiştii recomandă eliminarea excesului ponderal şi practirea unor activităţi precum înotul sau mersul alert, pentru a evita îmbolnăvirea articulaţiei genunchiului pe termen lung. O greşeală frecventă, care poate leza membrele inferioare, este practicarea sportului fără echipament adecvat.

“Trebuie să fim foarte atenţi la alegerea echipamentului, deoarece talpa pantofului este singura suprafaţă care atinge pământul. Fie că alergăm, fie că doar mergem, creierul îşi ia informaţia despre suprafaţa pe care suntem prin intermediul pantofilor. Noi diagnosticăm probleme la nivelul gleznei sau labei piciorului fie din cauza purtării unor echipamente neadecvate, fie a unor pantofi vechi.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase