Home » D:News » Cum a fost realizat turnul de spumă dintr-un videoclip viral

Cum a fost realizat turnul de spumă dintr-un videoclip viral

Publicat: 23.01.2018
Un videoclip în care apar doi copii într-un turn de spumă a devenit viral pe reţele sociale. Deşi turnul se întinde până aproape de tavan şi este puţin înclinat, acesta nu se prăbuşeşte.

Persoana ce a publicat iniţial videoclipul nu a clarificat modul în care a fost realizat turnul din spumă, însă probabil este simplu de realizat. Surfactanţii, precum săpunul, pot forma cu uşurinţă spumă stabilă, afirmă Donald Freese, inginer-chimist. 

Live Science notează că spuma este realizată din bule de gaz disperasate în lichid. În cazul în care bulele sunt mari acestea se sparg mult mai rapid, dar atunci când bulele de săpun sunt mici structura poate rezista forţei gravitaţiei. ”Bulele se sparg, dar rapiditatea cu care se produce diferă în funcţie de surfactanţii ce sunt utilizaţi,” a declarat Freese. 

De asemenea, spuma stabilă este deseori folosită de către pompieri. Turnul de spumă din videoclip ar fi putut fi realizat cu ajutorul detergentului pentru vase sau a unei soluţii speciale pentru baie. Laurent Courbin, cercetătoare din cadrul Universităţii Rennes din Franţa, mai adaugă faptul că a fost utilizată şi o pompă de aer pentru introducerea gazului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase