Home » D:News » Care sunt plantele aromatice pe care le poţi creşte în casă

Care sunt plantele aromatice pe care le poţi creşte în casă

Care sunt plantele aromatice pe care le poţi creşte în casă
Publicat: 11.02.2018
Ierburile aromatice pe care le folosim la mâncare, pot fi mai mult de atât. Plantate în ghiveci şi lăsate în bucătărie pot fi plante decorative care parfumează şi împrospătează aerul. Unele dintre ele sunt foarte uşor de plantat şi de întreţinut, aşa încât îţi trebuie doar puţin timp pentru a le planta. Bucuria de a pune în mâncare verdeţuri foarte proaspete va fi de neegalat.

Pătrunjelul

Majoritatea reţetelor cer pătrunjel proaspăt şi pe bună dreptate. Nu doar că dă un aer de prospeţime, dar are şi o mulţime de vitamine şi minerale care ne menţin în formă. Pătrunjelul mai are avantajul de a fi extrem de uşor de crescut, dar trebuie să ai răbdare. Seminţele germinează în câteva săptămâni şi trebuie lăsate o noapte în apă înainte de a fi plantate. Ghiveciul trebuie pus la soare, dar fiind o plantă foarte rezistentă va creşte bine şi în frig.

Menta

Menta este una dintre ierburile care îţi va parfuma bucătăria. Trebuie să pui seminţele singure în ghiveci pentru că menta se întinde foarte repede şi va acapara tot spaţiul. Unele soiuri tind să crească destul de înalte, aşa încât trebuie să îi găseşti un loc bun unde să stea. Este bine să stea la soare pentru că se va dezvolta mai bine.

Citeşte continuarea pe Gustarte

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase