Home » D:News » Care sunt beneficiile consumului de avocado şi în ce situaţii poate duce la creştere în greutate

Care sunt beneficiile consumului de avocado şi în ce situaţii poate duce la creştere în greutate

Care sunt beneficiile consumului de avocado şi în ce situaţii poate duce la creştere în greutate
Publicat: 09.02.2018
Avocado este un fructul minune care nu trebuie să lipsească din regimul tău alimentar. Fructele de avocado pot fi consumate crude, în salate sau individual, aşezonate cu diverse ierburi aromatice şi condimente sau pot deveni ingrediente pentru deserturi, în diferite reţete de prăjituri sau shake-uri proteice.

 “Recomand consumul de avocado în prima parte a zilei, la micul dejun sau drept gustare, pentru că, prin conţinutul bogat în grăsimi, poate duce la creştere ponderală (grăsimi peste 30%)’’, precizează medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică pentru CSID.

În opinia specialistului, fructul minune poate avea numeroase beneficii:

  •     Avocado are în compoziţie 18 aminoacizi care participă la formarea proteinelor complexe, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.
  •     Avocado conţine acid folic (vitamina B9) şi vitamina B6, ce contribuie la normalizarea nivelului de homocisteină, care, într-o cantitate mare, poate avea efecte toxice, crescând riscul bolilor cardiovasculare.
  •     Avocado conţine cu 35% mai mult potasiu decât o banană. Acest mineral este extrem de important pentru buna funcţionare a aparatului cardiovascular.
  •     Grăsimile care se găsesc în fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL) şi scad colesterolul rău (LDL), iar trigliceridele se transformă într-un adevărat adjuvant nutriţional pentru pacienţii dislipidemici.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase