Home » D:News » Primul meci de badminton din spaţiu a fost jucat între cosmonauţi şi astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională

Primul meci de badminton din spaţiu a fost jucat între cosmonauţi şi astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională

Publicat: 09.02.2018
Astronauţii de pe Staţia Spaţială Inernaţională (ISS) au realizat, în premieră, primul turneu de badminton în spaţiu. Roscosmos informează că meciurile au fost jucate la dublu între astronauţi şi cosmonauţi din Rusia, SUA şi Japonia.

”Pentru prima oară, ISS a devenit o locaţie pentru evenimente sportive. Atleţi din Rusia, SUA şi Japonia au concurat într-un turneu orbital de badminton,” a declarat un reprezentant al Roscosmos. Conform Inquisitr, Roscosmos a publicat şi un videoclip în care cosmonauţii şi astronauţii plutesc în microgravitaţie şi joacă badminton

Desigur, meciul a fost jucat conform ”regulilor spaţiale”. Primul meci s-a desfăşurat între astronautul Mark Vnde Hei şi cosmonautul Alexandr Mitsurkin împotriva lui Anton Shkaplerov şi Norishige Kanai. 

În cadrul confruntării, nicio echipă nu a fost  câştigătoare, Roscosmos declarând că ”prietenia a câştigat” acest turneu. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase