Home » D:News » Prin implantarea simultană a două dispozitive cinci pacienţi români cu anevrism cerebral au fost trataţi

Prin implantarea simultană a două dispozitive cinci pacienţi români cu anevrism cerebral au fost trataţi

Prin implantarea simultană a două dispozitive cinci pacienţi români cu anevrism cerebral au fost trataţi
Publicat: 13.02.2018
Cinci anevrisme cerebrale ale unei femei au fost tratate, la Târgu Mureş, prin implantarea simultană a două dispozitive de ultimă generaţie. Prin intervenţia care reprezintă o premieră medicală în România a fost eliminat riscul unei hemoragii cerebrale, ce îi puteau fi fatale femeii.
Medicii din ţară, supravegheaţi de un profesor din Ungaria, au realizat o intervenţie în premieră în România, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unde cinci anevrisme cerebrale ale unei femei au fost tratate prin implantarea simultană a două dispozitive de ultimă generaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, intervenţia minim invazivă a fost realizată, marţi, de o echipă de specialişti din cadrul Compartimentului de Radiologie Interventională a Laboratorului de Radiologie a Spitalului, sub supravegherea prof. Istvan Szikora, de la Institutul de Boli Neurologice din Budapesta, ex-preşedinte al Societăţii Europene de tratament neurologic minim invaziv.
 
”S-a realizat o intervenţie în premieră în România. Tratarea a cinci anevrisme cerebrale, prin implantarea simultană a două dispozitive de ultimă generaţie pentru devierea fluxului sanguin. În cadrul intervenţiei care a durat aproximativ 4 ore, unei paciente de 54 de ani, din judeţul Mureş, i-au fost implantate la nivelul principalelor vase cerebrale (artere carotide interne) două dispozitive de ultimă generaţie care deviază fluxul sanguin excluzând anevrismele din circulaţie. Astfel, prin această intervenţie minim invazivă s-a eliminat riscul major de ruptură şi hemoragie cerebrală, care îi puteau fi fatale pacientei”, se arată în comunicat.
 
Citeşte continuarea pe Mediafax.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase