Home » D:News » FOTO Momentul istoric înregistrat de sonda New Horizons

FOTO Momentul istoric înregistrat de sonda New Horizons

Publicat: 13.02.2018
Sonda New Horizons deţinută de NASA şi-a îndreptat recent camera telescopică spre un câmp cu stele şi a realizat o imagine istorică.

Sonda a imortalizat la începutul lunii decembrie 2017 cu ajutorul instrumentului Long Range Reconnaissance Imager (LORRI) o imagine istorică a clusterului stelar ”Wishing Well”. Conform Phys, în momentul realizării fotografiei sonda se afla la 6,12 miliarde de kilometri de Pământ. Astfel că aceasta este cea mai îndepărtată imagine a spaţiului obţinută de pe Pământ

La două ore distanţă, LorrI şi-a doborât propriul record prin înregistrarea unei imagini cu Centura Kuiper, unde a suprins obiectele spaţiale 2012 HZ84 şi 2012 HE85. ”De o lungă perioadă de timp, New Horizons a reprezentat o misiune a premierelor. Este cea mai rapidă sondă lansată ce a analizat pentru prima oară Pluto şi Centura Kuiper,” a declarat principalul specialist al misiunii, Alan Stern. ”Iar acum am obţinut cele mai îndepărtate imagini de Pământ,” adaugă el. 

Credit: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Southwest Research Institute

Centura Kuiper este o regiune a Sistemului Solar similară centurii de asteroizi, dar mult mai mare ca aceasta, şi cuprinzând mult mai multe corpuri spaţiale, formate din diferite tipuri de gheaţă.
 
Aceasta a fost denumită după Gerard Peter Kuiper (1905 – 1973), un astronom olandezo-american care a prezis şi demonstrat existenţa acestei centuri de materie a Sistemului Solar.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase