Home » D:News » Iată câteva sfaturi utile pentru a-ţi păstra motivaţia

Iată câteva sfaturi utile pentru a-ţi păstra motivaţia

Iată câteva sfaturi utile pentru a-ţi păstra motivaţia
Publicat: 23.02.2018
Motivaţia poate fi o problemă a vieţii moderne, extrem de întâlnită, pentru că majoritatea dintre noi ne confruntăm periodic cu lipsa ei, de obicei când am avea mai mare nevoie să rămânem motivaţi, pentru a ne atinge obiectivele. Să te simţi demotivat vine la pachet cu sentimente de vină, stagnare în viaţa personală şi profesională, sau pur şi simplu cu o stare de lehamite. Pe de altă parte, dacă te simţi motivat, te simţi plin de energie, simţi că ai un scop şi te simţi pur şi simplu bine cu tine, pentru că reuşeşti să faci cam tot ce îţi propui. În materialul următor îţi arătăm cum să rămâi motivat în mai multe aspecte ale vieţii tale, fie că este vorba despre sport, o dietă sănătoasă sau un nivel satisfăcător de socializare.
Ce este motivaţia?
 
Marele dicţionar de psihologie Larousse spune că motivaţia este: „Un set de procese fiziologice şi psihologice responsabile de declanşarea, menţinerea şi încetarea unui comportament”
 
Motivaţia este unul dintre procesele introduse în psihologie pentru a explica faptul că, într-un mediu constant, un organism nu reacţionează întotdeauna în acelaşi mod. Privat de hrană, un cobai traversează un grătar electrificat pentru a o obţine; sătul, el refuză. Diferenţa dintre comportamente se explică aici prin diferenţa dintre stările interne. Dar un individ înfometat nu mănâncă orice: un cobai refuză hrana amară sau cea pe care o asociază cu acest gust. Conceptul de motivaţie trebuie să explice factorii care declanşează, menţin sau fac să încetez un comportament.
 
Cum să rămâi motivat ca să faci sport
 
Un mod bun pentru a rămâne motivat atunci când faci sport este să variezi tipurile de exerciţii şi să alegi sporturi care îţi plac. Nimic nu omoară mai sigur motivaţia decât rutina. În plus, practicând mai multe tipuri de mişcare o să ai o condiţie fizică mult mai bună decât dacă te-ai fi limitat doar la fitness, să spunem.  Şi cel mai important lucru este să priveşti sportul ca pe o plăcere, ora ta de relaxare după o zi stresantă la birou şi nu ca pe o obligaţie. Dacă mintea ta interpretează sportul ca pe o obligaţie, va fi dificil să simţi şi altceva în afară de sentimente negative legate de mişcare.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase