Home » D:News » Alimentele care ne pot creşte imunitatea

Alimentele care ne pot creşte imunitatea

Alimentele care ne pot creşte imunitatea
Publicat: 27.02.2018
Organismul nostru duce zilnic o luptă cu diferiţi agenţi patogeni, bacterieni, virali, parazitari, dar cel mai aprig adversar, care suprasolicită sistemul imunitar, pare să fie stresul. O alimentaţie echilibrată poate ajuta acest sistem să funcţioneze optim şi protejează organismul de bolile sau infecţiile pe care le-ar putea contacta.

 „E de preferat să avem un stil de viaţă echilibrat, o alimentaţie variată, bogată în fructe şi legume, un program regulat de mese şi un număr adecvat de ore de somn”, precizează medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?

În opinia specialistului, printre alimentele care contribuie la o bună funcţionare a sistemului imunitar se numără:

Iaurtul şi lactatele fermentate cresc intensitatea răspunsului imun la o serie de bacterii şi viruşi. Pot fi consumate la micul dejun, gustări sau chiar în locul unei mese principale atunci când situaţia nu permite altceva.

Kiwi şi afinele sunt fructe bogate în vitamina C, cresc rezistenţa la boli şi au efect antioxidant.

Oul este o sursă de proteină de cea mai înaltă calitate şi conţinte toţi cei opt aminoacizi esenţiali, pe care organsimul nu îi poate sintetiza. Totodată, sunt o importantă sursa de vitamine antioxidante (A şi D) şi minerale (fier, seleniu, zinc).

Carnea roşie este o sursă bogată de proteine şi minerale (fier, zinc, crom, seleniu) de care sistemul imunitar are nevoie pentru a funcţiona efficient. În perioada de convalescenţă ajută la refacerea organismului.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase