Home » D:News » Tesla a testat camioanele complet electrice Semi ce pot atinge viteza maximă în doar 5 secunde

Tesla a testat camioanele complet electrice Semi ce pot atinge viteza maximă în doar 5 secunde

Publicat: 26.02.2018
Un nou videoclip cu un camion complet electric Tesla a stârnit entuziasmul publicului. Conform companiei, autovehiculele vor fi disponibile din 2019.
Imaginile rare au fost surpinse de utilizatorul Youtube Richard Fielder, în regiunea Bay Area, unde Tesla Semi sunt testate. Clipul arată momentul în care maşina accelerează rapid, însă doar locuitorii din San Francisco au şansa de a trage cu ochiul la viitorul tehnologic. Anterior, Musk şi-a dezvăluit planul de a testa camioanele Semi într-un hangar din apropierea aeroportului din LA, informează Mail Online.
 
De asemenea, compania a invitat mai mulţi posibil cumpărători ai camioanelor la eveniment. Musk susţine că Tesla Semi este modul prin care doreşte să încurajeze economia să evite combustibilii fosili. Tesla Semi poate călători aproximativ 804 kilometri cu o încărcătură de 36.287 de kilograme, a afirmat Musk. Pentru comparaţie, un camion obişnuit poate parcurge 1.600 de kilometri cu rezervorul plin. Tesla Semi poate atinge 95km/h în doar cinci secunde atunci când nu are încărcătură la bord. Atunci când este plin atinge aceeaşi viteză în 20 de secunde. 
 
Camionul face parte din categoria 8, ceea ce înseamnă că este printre vehiculele cu cel mai mare gabarit. De asemenea, fiecare roată a maşinii deţine propriul motor
 
Tesla va începe să vândă camioanele din 2019, iar preţul de pre-comandă este de 200.000 de dolari. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase