Home » D:News » Pantof de ciocolată, realizat în premieră, cu ajutorul unei imprimante 3D, de studenţii români

Pantof de ciocolată, realizat în premieră, cu ajutorul unei imprimante 3D, de studenţii români

Publicat: 27.02.2018
Doi studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au realizat, în premieră, un pantof de ciocolată cu ajutorul unei imprimante 3D, care poate fi umplut cu cremă, dulceaţă, praline, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al USAMV Cluj-Napoca transmis, luni, cei doi studenţi intenţionând să realizeze şi mărţişoare la imprimanta 3D. “Studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca, Amalia Nemeş şi Alexandru Szabo, au realizat, în premieră la universitatea noastră, un pantof de ciocolată cu ajutorul unei imprimante 3D. Ei au lucrat timp de câteva ore la proiect, fiind supervizaţi de doctoranda Gabriela Precup.

Cei doi speră să aibă succes şi cu al doilea proiect pe care urmează să-l realizeze împreună, tot cu ajutorul imprimantei 3D: mărţişoare”, se arată în comunicat. Alexandru Szabo, student în anul I al Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, a afirmat că imprimanta 3D a ajuns în luna decembrie 2017 la Laboratorul de Biotehnologii Alimentare din cadrul Institutului pentru Ştiinţele Vieţii al USAMV. “Am încercat şi atunci, dar nu am reuşit, şi am reluat experimentul acum, scrie Mediafax.

Am lucrat cam patru ore, dar cel mai mult ne-a luat să stabilim toate coordonatele, toţi parametrii imprimantei, duza prin care curgea ciocolata. Imprimanta are modelele ei, noi am ales acest pantof, care poate fi umplut cu cremă, dulceaţă, praline, fiecare cu ce-şi doreşte. Am folosit ciocolată menaj, dar nu cu unt de cacao, ci cu ulei de palmier şi alte grăsimi vegetale, şi am turnat pantoful strat cu strat. Am încercat să facem floarea de decor a pantofului tot la imprimantă, din marţipan, dar nu am reuşit şi atunci am modelat-o manual. Pantoful e comestibil”, a spus Szabo.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase