Home » D:News » Top 10 alimente şi suplimente care te ajută când eşti răcit

Top 10 alimente şi suplimente care te ajută când eşti răcit

Top 10 alimente şi suplimente care te ajută când eşti răcit
Publicat: 04.03.2018
În sezonul rece ne întâlnim tot mai des cu răceala şi afecţiunile respiratorii, iar asta din cauza unui sistem imunitar deficitar. Organismul este supus zilnic interacţiunii cu diferiţi agenţi patogeni, acterieni, virali, parazitari sau factori de stres, iar aceştia suprasolicită sistemul imunitar.
În lipsa unor adjuvanţi nutriţionali care să îl susţină, protecţia în faţa bolilor este scăzută. Care sunt alimentele ce ne pot ajuta să facem faţă bolii, de ce vitamine avem nevoie şi cum ne hidratăm, am aflat de la medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică.
 
„Recomand pacienţilor ca în această perioadă să aibă o alimentaţie variată, bogată în fructe şi legume, în primul rând pentru un aport ridicat de vitamine”, precizează specialistul pentru Ce se întâmplă, doctore?
 
Iată cum ar trebui să arate, în opinia medicului nutriţionist Florin Ioan Bălănică, tabloul alimentar din această perioadă!
 
Fructele de pădure au o concentraţie ridicată de antioxidanţi care ajută în această luptă cu virusurile gripale. Afinele conţin o mare concentraţie de antioxidanţi şi pot fi consumate în stare proaspătă sau congelate.
 
Consumul de citrice creşte aportul de vitamina C, care este unul dintre cei mai redutabili luptători împotriva răcelii şi gripei. Vitamina C este esenţială, mai ales în cazul fumătorilor, deoarece diminuează riscul apariţiei tusei. Aportul crescut de vitamina C asigură o protecţie suplimentară împotriva infecţiilor.
 
Usturoiul conţine un compus numit alicină, o substanţă care îi conferă mirosul specific şi care are proprietăţi antioxidante. Utilizarea unor suplimente care să aibă în compoziţie alicină poate fi de ajutor în prevenirea sau tratarea răcelilor.
 
Carnea slabă. Pentru a avea un sistem imunitar sănătos trebuie să avem un aport adecvat de fier, vitamine, B1, B2, B12. Acest lucru poate fi obţinut prin consumul de carne roşie slabă, carne de peşte şi crustacee.
 
CIteşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase