Home » D:News » Chipsurile şi ceaiul de fructe îţi poate eroda sever dinţii

Chipsurile şi ceaiul de fructe îţi poate eroda sever dinţii

Chipsurile şi ceaiul de fructe îţi poate eroda sever dinţii
Publicat: 05.03.2018
Consumul frecvent al ceaiului de fructe şi a chipsurilor cu sare şi oţet ar putea avea ca rezultat eroziunea severă a dinţilor, avertizează experţii.

Între mese, este foarte tentant să ne facem un ceai sau să mâncăm nişte dulciuri sau snacks-uri sărate, scrie Gândul

Oamenii de ştiinţă de la King’s College din Londra au descoperit că alimentele şi băuturile acide, în special cele consumate între mese, pot fi extrem de dăunătoare pentru dantură, scrie The Independent. 

Un studiu publicat în British Dental Journal a preluat cercetarea făcută de unul dintre principalele spitale londoneze, care au studiat dietele a 300 de persoane care prezentau semne acute de eroziune dentară, comparându-le cu dietele a 300 de persoane cu o dantură sănătoasă. 

Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că persoanele care beau băuturi acidulate de cel puţin două ori pe zi, apa plată cu lămâie sau ceaiuri de fructe fiebinţi, dezvoltă un risc de 11 ori mai mare de apariţie a eroziunii dentare decât persoanele care nu au aceste obiceiuri alimentare. 

Băuturile cu fructe adăugate sau cu arome de fructe nu au fost singurele asociate cu eroziunea dentară. Produse alimentare precum dulciurile cu arome de fructe şi produsele murate sau cu conţinut de oţet, cum ar fi chipsurile cu sare şi oţet, au fost şi ele amintite în rândul alimentelor periculoase. 

Totodată, aroma de vin a fost catalogată drept potenţial periculoasă pentru dantura unei persoane. 

Cercetătorii susţin, de asemenea, că snacks-urile consumate atât de copii, cât şi de adulţi, pot reprezenta o cauză a bolilor dentare. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase