Home » D:News » Recesiunile economice ar putea fi anticipate de rata fertilităţii, datorită unei noi metode de cercetare

Recesiunile economice ar putea fi anticipate de rata fertilităţii, datorită unei noi metode de cercetare

Recesiunile economice ar putea fi anticipate de rata fertilităţii, datorită unei noi metode de cercetare
Publicat: 02.03.2018
Numărul femeilor însărcinate a fost în scădere înainte de începerea unei recesiuni economice, iar studiul ratei fertilităţii ar putea ajuta la anticiparea perioadelor de regres economic, arată un studiu realizat de un grup de profesori universitari din SUA.

Rezultatele cercetărilor au demonstrat că natalitatea şi-a încetat creşterea şi a început să scadă cu câteva trimestre înainte de declanşarea celor mai recente trei recesiuni economice din Statele Unite ale Americii, scrie Mediafax

Raportul intitulat „Este fertilitatea un indicator economic principal?” a urmărit peste 100 milioane de naşteri din Statele Unite, între anii 1989 şi 2016, în studiu fiind incluse şi date legate de avorturi.

Fertilitatea s-a prăbuşit cu 4% înainte de marea criză economică care a început în 2007, un procent mai mare decât în cazul celor două scăderi anterioare, înregistrate la începutul anilor 1990 şi 2000. Aceasta în timp ce sondajele realizate în rândul oamenilor de afaceri indicau un optimism ridicat cu privire la viitor, chiar dacă semnele recesiunii începeau să fie prezente. La acea dată, rata de concepţie se afla deja în scădere de câteva luni.

Autorii studiului sugerează şi monitorizarea unor date conexe, cum sunt testele de sarcină sau bunuri pentru bebeluşi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase