Home » D:News » Premieră în România: Spitalul Universitar din Bucureşti a realizat o intervenţie chirurgicală în domeniul cardio-vascular

Premieră în România: Spitalul Universitar din Bucureşti a realizat o intervenţie chirurgicală în domeniul cardio-vascular

Premieră în România: Spitalul Universitar din Bucureşti a realizat o intervenţie chirurgicală în domeniul cardio-vascular
Publicat: 09.03.2018
Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti a realizat o inerveţie chirgicală de protezare valvulară aortică, operaţie în premieră într-o unitate medicală din ţara noastră.

„Pentru prima dată, într-un spital public din România a fost realizată o operaţie de protezare valvulară aortică prin mini-toracotomie dreaptă. Echipa de chirurgie cardio-vasculară a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, sub conducerea Conf. Dr. Cătălin C. Badiu, devine astfel singura unitate publică din România ce acoperă întregul arsenal de operaţii minim-invazive prin mini-toracotomie, realizând atât reparaţii cât şi protezări ale valvelor aortă, mitrală şi tricuspidă”, se arată într-un comunicat al Spitalului Universitar, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, pacientul suferea de îngustare severă a valvei aortice, cea mai des întâlnită boală a valvelor inimii (peste 3 000 de cazuri noi pe an în România), boală ce-l împiedica pe acesta să ducă o viaţă normală. Pacientul a fost operat printr-o incizie de 5 cm în partea dreaptă a toracelui.

„La ora actuală această procedură se efectuează în mai puţin de 20 de centre din lume, printre care, începând de anul acesta, se numără şi Romania, datorită echipei de chirurgie cardio-vasculară a SUUB care şi-a întregit astfel palmaresul de operatii minim-invazive cu procedura de protezare a valvei aortice prin mini-toracotomie”, se mai arată în comunicatul SUUB.

„Scopul nostru este să oferim pacienţilor din România, în cel mai mare spital public, cele mai bune şi moderne servicii medicale. Calitatea actului medical modern depinde de performanţele doctorilor şi de calitatea tehnologiei medicale cu care este dotat spitalul. Din fericire, şcoala de medicină din România produce annual câteva mii de doctori foarte capabili. Suprapuşi corect pe un plan de management care se concentrează pe achiziţia de echipamente de ultima generaţie, aceşti medici vor face performanţă în sistemul public şi vor oferi pacienţilor din România servicii medicale la cele mai înalte standarde”, explică Adriana Nica, Managerul Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Mă bucur că am reuşit să atingem aproape toată paleta de operaţii valvulare minim-invazive. Este un lucru minunat să putem oferi şi pacienţilor noştri din sistemul public un act medical modern şi la un standard cât mai ridicat. ” declară Conf. Dr. Cătălin C. Badiu.

În 2017, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a mai marcat o premieră în domeniul chirurgiei cardio-vasculare realizând primele intervenţii complexe de înlocuire percutană a valvei aortice (numite generic “TAVI”, conform acronimului din
engleză, Transcatheter Aortic Valve Implantation). Aceste intervenţii sunt indicate la pacienţii cu îngustarea severă a valvei aortice (stenoză aortică), adică asupapei care reglează curgerea sângelui din inimă spre aortă.   

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase