Home » D:News » Cu ce poţi înlocui zahărul dacă vrei să consumi ceva dulce

Cu ce poţi înlocui zahărul dacă vrei să consumi ceva dulce

Cu ce poţi înlocui zahărul dacă vrei să consumi ceva dulce
Publicat: 16.03.2018
Dacă îţi doreşti să mănânci sănătos şi încerci să eviţi pe cât posibilul zahărul este posibil să cauţi variante pentru a-l înlocui atunci când îţi este poftă de dulce. Există o mulţime de variante care te pot ajuta. Despre unele dintre ele ai ştiut cu siguranţă, dat poate nu ai avut idee despre modul în care să le foloseşti pentru a fi mai eficiente.
Mierea
 
Încă din antichitate, mierea a fost aliment şi remediu. Este posibil să fie primul substitut pentru zahăr care îţi vine în minte şi pe bună dreptate. Pe lângă zaharurile naturale, mierea îţi mai aduce vitamine, minerale şi aminoacizi, ceea ce reprezintă un beneficiu în plus pentru organism.
 
Cel mai bun mod de a o încorpora în diverse preparate este să o topeşti la bain marie dacă s-a zaharisit. Poţi folosi miere nu doar la deserturi, ci şi la sosuri pentru salate sau ca marinadă pentru carne. Pusă în blender cu fructe şi legume, mierea va da textură şi dulceaţă unor smoothie care îţi pot fi gustare sau mic-dejun.
 
Pentru că mierea este mai dulce decât zahărul este bine să înjumătăţiţi cantitatea. 250 g zahăr pot fi înlocuite cu 100-125 g miere fără ca preparatul final să aibă de suferit.
 
Banane
 
Bananele sunt fructe extrem de versatile din punct de vedere al modului de preparare. De asemenea, sunt bogate în potasiu, vitamina C şi fibre. Dacă le adaugi la smoothie-uri îţi vor da energia de care ai nevoie dimineaţa. Ceea ce poate nu ştiai este că pot înlocui zahărul în diverse reţete de prăjituri. În acest caz este bine să foloseşti banane foarte coapte. Dacă nu sunt suficient de coapte, le poţi pune la cuptor la 150 grade Celsius. Le laşi până coaja devine maronie şi apoi le poţi utiliza. Sunt excelente în aluatul de clătite, brioşe, pâine, îngheţată sau biscuiţi.
 
Sare
 
Pare puţin ciudat, dar sarea chiar este de ajutor. După cum ai observat, toate reţetele de deserturi cer un praf de sare şi acest lucru se întâmplă pentru că scoate în evidenţă gustul dulce natural. Un praf de sare este suficient dacă pregăteşti deserturi cu fructe.
 
Citeşte continuarea pe Gustarte.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase