Home » D:News » Top 9 mituri dermatologice demontate

Top 9 mituri dermatologice demontate

Top 9 mituri dermatologice demontate
Publicat: 16.03.2018
„Dacă îmi scot aluniţa, risc să mor?'' „Nu pot să mai fac acnee, sunt deja o persoană adultă''. „Iarna nu îmi protejez faţa, pentru că nu există arsuri solare''. Acestea sunt doar câteva dintre miturile de care s-au lovit oamenii de-a lungul anilor. Ba mai mult, în căutarea unei soluţii pentru probleme lor, tot mai mulţi au apelat la tratamente alese pe sprânceană, care le-au făcut mai mult rău decât bine. Pentru a aflat cum pot fi demontate toate aceste mituri inscate în jurul anumitor afecţiuni, am apelat la medicul dermatolog Proca Ancuţa. Iată ce spune specialistul pentru Ce se întâmplă, doctore?
Bronzul este sănătos. Fals . Dimpotrivă, bronzul rămâne un factor nociv pentru organism, practic este o reacţie de apărare a organismului împotriva radiaţiilor ultraviolete care agresează pielea. Există ideea că este necesar să stăm foarte mult timp la soare pentru a sintetiza vitamina D , însă, în realitate, aproximativ 10 minute pe zi sunt suficiente.
 
„Arsurile solare pot apărea chiar dacă cerul este înnorat, deoarece radiaţiile UV pătrund chiar şi prin nori. Unii oameni cred că nu poţi face arsuri solare dacă stai în apă, acest lucru fiind complet fals. În apă creşte riscul de arsuri solare.  Radiaţiile ultraviolete pătrund în apă pâna la 60 cm,  iar pe lângă asta apare şi fenomenul de reflecţie a radiaţiilor în luciul apei .
 
Oamenii nu iau în calcul faptul că şi iarna expunerea la soare le poate cauza probleme de sănătate. Nivelul de radiaţii  UV este mai redus,  dar zapada reflectă razele”, adaugă dermatologul Proca Ancuţa pentru CSID.
 
De asemenea, este bine de ştiut că radiaţiile  UV sunt mai puternice la altitudini mai mari ( la munte). Aşadar , crema cu fotoprotecţie este absolut necesară când mergi la ski, pentru că te poate proteja de arsuri solare, în special la nivelul feţei .
 
Spălatul prea des duce la căderea părului sau la uscarea lui. Fals . Este bine ca părul să fie spălat de trei ori pe săptămână. Dacă aveţi exces de sebum, iar părul devine lucios, uns, folosiţi pentru rădăcini un produs special pentru păr gras, iar pe lungime aplicaţi un balsam. „Dacă lucraţi într-un mediu murdar, îl puteţi spăla zilnic, dar, în general, sunt recomandate produse blânde, care nu usucă pielea capului”, afirmă specialistul.
 
Raderea îndeseşte părul. Fals . Încă de la naştere avem un anumit număr de foliculi piloşi, iar aceştia scad ca număr în timp , nicidecum  nu se înmulţesc în urma raderii. Aşadar, în urma acestui proces, părul nu va deveni mai des, altminteri am avea un leac pentru alopecie (chelie ) .
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase