Home » D:News » RESPECT! Un profesor din Rădăuţi-Prut a obţinut 6.000 lei credit pentru o excursie cu copii săraci, cu ocazia Centenarului

RESPECT! Un profesor din Rădăuţi-Prut a obţinut 6.000 lei credit pentru o excursie cu copii săraci, cu ocazia Centenarului

RESPECT! Un profesor din Rădăuţi-Prut a obţinut 6.000 lei credit pentru o excursie cu copii săraci, cu ocazia Centenarului
Publicat: 21.03.2018
Un profesor de religie din judeţul Botoşani a decis să le ofere copiilor cu posibilităţi materiale reduse din Botoşani, Republica Moldova şi Ucraina o excursie inedită, pentru a marca într-un mod aparte Anul Centenarului. Profesorul a luat un credit de 6.000 de lei.

Profesorul de religie din Rădăuţi-Prut a luat 6.000 de lei credit şi a reuşit să le ofere celor 36 de copii un circuit imedit, pe urmele istoriei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

36 de copii din România, Republica Moldova şi Ucraina, însoţiţi de 15 cadre didiactice, s-au reunit la Botoşani de unde au pornit pe urmele celor mai importante obiective turistice din zonă şi au aflat detaliile Unirii din urmă cu 100 de ani, scrie Mediafax.

Pentru a reuşi să le ofere elevilor excursie, iniţiatorul proiectului, un profesor de religie din Rădăuţi Prut, a luat un credit la bancă.

“Rădăcinile acestui proiect – Cartea uneşte inimi, sunt mai vechi. Eu provin de pe malul Prutului şi am legături foarte strânse cu Ucraina. Când eram copil, de multe ori mergeam pe malul apei pentru a discuta cu copiii de dincolo de Prut. M-am gândit ca în Anul Centenarului să aducem un omagiu acestui eveniment şi de aici a plecat ideea excursiei. Am făcut o descoperire de card, pentru a reuşi să organizez această excursie dar, din fericire, am şi prieteni care înţeleg situaţia şi m-au ajutat cu sume pentru această excursie. Am un spaniol, din Ţara Bascilor care ne-a trimis 1.000 de euro pentru această excursie, şi el înţelegînd foarte bine ce înseamnă să fii rupt de ţara ta. Creditul l-am făcut pentru că am considerat că trebuie să mă implic şi eu şi vrem să repetăm excursia”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, profesorul de religie Vasile Postolachi.

Profesorul a precizat că din credit a cheltuit doar 2.000 de lei, pentru că restul nevoilor a fost acoperit de sumele obţinute din sponsorizări.

Proiectul iniţiat de dascălul din Botoşani – ”Cartea uneşte inimi” – a început în luna februarie şi se va încheia în decembrie, după ce va fi marcată Marea Unire.

Copiii din cele trei ţări au avut parte de o lecţie de istorie predată pe viu, o lecţie de istorie a unei Românii Mari.

“Am vizitat Mănăstirea Râşca şi schitul de acolo, Cetatea de Scaun a Sucevei şi obiectivul cel mai important important – mormântul Sfântului Ştefan, pentru că am vrut ca urmaşii lui din trei ţări să vină şi să vadă unde acestea îşi găseşte liniştea de veci, iar din ceruri Ştefan cel Mare să fie mândru şi să ne zâmbească pentru acest lucru. Am ajuns la Cetatea Neamţului, în Cheile Bicazului şi la barajul de la Bicaz, am vizitat mânăstirea Petru Vodă, Casa lui Ion Creangă şi în ultima zi copiii au ajuns la Iaşi, unde au vizitat Palatul Culturii şi Mitropolia. A fost o excursie inedită, nu lipsită de încercări, copiii au experimentat trei anotimpuri diferite trei zile”, a spus Vasile Postolachi.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase