Home » D:News » ORA PĂMÂNTULUI 2018 va fi sărbătorită printr-o oră de întuneric

ORA PĂMÂNTULUI 2018 va fi sărbătorită printr-o oră de întuneric

ORA PĂMÂNTULUI 2018 va fi sărbătorită printr-o oră de întuneric
Publicat: 22.03.2018
"Ora Pământului" va fi sărbătorită simultan, în 28 de judeţe şi peste 50 de localităţi, sâmbătă, în intervalul orar 20.30-21.30.

ORA PĂMÂNTULUI 2018. Peste 7.000 de copii s-au înscris deja pentru a cânta împreună în cadrul „Orei Pământului”. Evenimentul se va desfăşura simultan în 28 de judeţe şi peste 50 de localităţi: Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj, Constanţa, Bihor, Dolj, Timiş, Arad, Alba, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sibiu, Vâlcea, Vrancea, Covasna, Argeş, Bacău,Vaslui şi Ilfov, scrie Mediafax.

În Capitală, evenimentul va reuni prin cântec, în Parcul Carol, peste 500 de copii sub sloganul internaţional „Dăruieşte naturii din energia ta!”. Sub coordonarea Annei Ungureanu, dirijorul principal al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, copiii şi tinerii din Bucureşti vor umple oraşul de energie, timp de o oră.

ORA PĂMÂNTULUI 2018. Cea de a III-a ediţie a evenimentului „Ora Pământului” organizat de echipa Cantus Mundi este realizat în parteneriat cu WWF (World Wide Fund for Nature), care a lansat acest proiect în 2007.

„Muzica înseamnă generozitate, iar un om generos este în primul rând responsabil cu mediul înconjurător. Din perspectiva Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică, afilierea la un proiect de responsabilitate socială este o normalitate. Am implicat corurile Cantus Mundi în această frumoasă poveste numită Earth Hour încă din 2016, iar acum am ajuns să organizăm în peste 54 de localităţi evenimente care promovează deopotrivă mişcarea vocală şi grija faţă de planeta noastră. Muzica a peste 10.000 de copii şi tineri din programul Cantus Mundi se va auzi în 24 martie în toată România şi sperăm că ne va reaminti tuturor că trebuie să fim responsabili, informaţi şi educaţi în privinţa protejării resurselor pământului.” – Emil Pantelimon, Managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

ORA PĂMÂNTULUI 2018. Programul Naţional Cantus Mundi a fost înfiinţat în anul 2011 la iniţiativa dirijorului Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal. În 2014, Programul Naţional Cantus Mundi a devenit, prin Hotărâre de Guvern, o Direcţie în cadrul instituţiei aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

„Earth Hour” („Ora Pământului”) a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind un brand înregistrat de organizaţia WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câţiva ani ca „Earth Hour” să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. De atunci, în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, peste 7.000 de oraşe din peste 180 de ţări au stins lumina de „Earth Hour”. În 2018, „Earth Hour” este sărbătorit pe 24 martie, când cei care doresc să participe trebuie să stingă lumina, timp de o oră, începând cu ora locală 20.30.

Mai multe informaţii despre eveniment sunt disponibile la adresa: www.ora-pamantului.ro.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase