Home » D:News » Zbor record realizat între Australia şi Marea Britanie

Zbor record realizat între Australia şi Marea Britanie

Zbor record realizat între Australia şi Marea Britanie
Publicat: 27.03.2018
Primul zbor fără escală din Australia către Marea Britanie a avut loc sâmbătă, faimoasa ''Kangaroo Route'' fiind scurtată la 17 ore.

Călătoria de 14.498 de kilometri din Perth către Londra este a treia cea mai lungă rută de zbor cu pasageri din lume. Conform Phys, este primul serviciu care conectează cele două continente direct.  Anterior acestui zbor, călătoria dintre Marea Britanie cu avionul dura mai bine de o zi.

Zborul a fost realizat la bordul unui Boeing Dreamliner, căpitanul fiind Lisa Norman. Directorul executiv al Qantas, Alan Joyce, a declarat în urmă cu un an că astfel de zboruri vor fi ”ultima frontieră a aviaţiei la nivel global…antidotul tiraniei distanţei şi o revoluţie a călătoriilor aeriene din Australia”.

Primul zbor pe ruta ”Kangaroo Route”, din Sydney către Londra, a fost realizat în 1947, când au fost necesare patru zile şi nouă opriri.

Principala grijă a companiei aeriene a fost reprezentată de îmbunătăţirea nivelului de confort pentru călătoria extrem de lungă.

În timpul cursei, unii pasageri au purtat dispozitive speciale pentru monitorizare pentru ca oameni de ştiinţă din cadrul Universităţii din Sydney să adune informaţii privind tiparul activităţii, starea mentală, problemele privind hrana şi hidratarea pe parcursul zborului îndelungat. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase