Home » D:News » Ce faci când afli că ai un copil homosexual?

Ce faci când afli că ai un copil homosexual?

Ce faci când afli că ai un copil homosexual?
Publicat: 01.04.2018
Ce faci când afli că ai un copil homosexual, ce simţi, cum depăşeşti prejudecăţile? Cum reuşeşti să restabileşti cu cel căruia i-ai dat viaţă acea legătură ce tinde să se frângă. De multe ori, prăpastia ţi se pare de netrecut, însă soluţia se află chiar în mâinile tale.
„Prima întrebare a oricărui părinte ortodox este: unde am greşit, de ce această pedeapsă? Vinovăţia este uriaşă. Părintele se învinovăţeşte în mod direct de alegerile sexuale ale copilului. Necontenit, acesta se întreabă unde a greşit în aplicarea educaţiei’’, spune psihologul Radu Leca pentru Ce se întâmplă, doctore?
 
Din punct de vedere psihologic, când afli că fiul (fiica ta) este atras de persoane de acelaşi sex, încerci să disimulezi cât mai mult ceea ce simţi cu adevărat. „Teroarea şi ruşinea în care trăieşti în lunile următoare aflării veşti sunt atât de mari încât poţi face infarct sau diabet’’, remarcă specialistul.
 
Supărarea este mare. În general, pentru că părinţii leagă întotdeauna alegerea direţiei erotice a copiilor de educaţia şi evenimentele din viaţa lor de familie.
 
„Am un sfat pentru părinţii greu încercaţi: să construiască punţi de comunicare directă cu copiii lor. Ruşinea nu îşi mai are rostul. Întrebările directe sunt singurele ce pot stabili programarea genetică sau alegerea homosexualităţii ca manifestare erotică’’, afirmă psihologul Radu Leca.
 
Subiectul este unul delicat, iar asta şi  datorită asociaţiilor ce apără acest tip de minoritate. “Permiteţi-mi să le reamintesc celor care se află în această situaţie următoarele două citate, care să-i ajute să conştientizeze direcţia creştină pe care trebuie să o impună:
>, spune preotul Vlad Maxim.
 
Citeşte continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase