Home » D:News » Alpinistul Horia Colibăşanu a plecat în Himalaya pentru a deschide un nou traseu pe Everest: ”Expediţia din acest an este o provocare pentru mine”

Alpinistul Horia Colibăşanu a plecat în Himalaya pentru a deschide un nou traseu pe Everest: ”Expediţia din acest an este o provocare pentru mine”

Alpinistul Horia Colibăşanu a plecat în Himalaya pentru a deschide un nou traseu pe Everest: ”Expediţia din acest an este o provocare pentru mine”
Publicat: 30.03.2018
Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a plecat, joi, în munţii Himalaya, pentru o ascensiune pe Everest, cu scopul de a deschide o rută nouă spre cel mai înalt vârf din lume, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Horia Colibăşanu, de meserie stomatolog, a plecat, joi, spre munţii Himalaya, urmând ca expediţia să înceapă pe data de 3 aprilie, o dată cu trekkingul pe Valea Khumbu, în Nepal, şi se va încheia la sfârşitul lunii mai. Alpinistul timişorean şi-a propus să deschidă o rută nouă pe Everest (8.848 metri).

“Expediţia din acest an este o provocare pentru mine, ca alpinist de mare înălţime. Mi-am propus să încerc deschiderea unei rute noi de urcare pe vârful Everest, bazându-mă pe experienţa de până acum şi în special pe cea de anul trecut, când am reuşit să rămân mai multe zile la rând la altitudine de peste 8.000 de metri”, a declarat Horia Colibăşanu.

Sportivul român îl va avea ca partener de expediţie pe Peter Hámor (53 de ani), alpinist slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri. Horia şi Peter au experienţă de echipă de opt ani.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase