Home » D:News » O bijuterie ”regală”, luată din India, se va vinde pentru milioane de dolari. Povestea impresionantă a diamantului care este scos la licitaţie pentru prima dată în 3 secole

O bijuterie ”regală”, luată din India, se va vinde pentru milioane de dolari. Povestea impresionantă a diamantului care este scos la licitaţie pentru prima dată în 3 secole

O bijuterie ”regală”, luată din India, se va vinde pentru milioane de dolari. Povestea impresionantă a diamantului care este scos la licitaţie pentru prima dată în 3 secole
Publicat: 08.04.2018
Un diamant extravagant şi extrem de valoros este scos la licitaţie pentru prima dată în istoria sa de 300 de ani. Provenind din India într-o perioadă a imperiilor coloniale europene, acesta „s-a plimbat” pe la marile case regale ale Europei.

Diamantul de 6,16 carate (aproximativ 1,25 grame) de culoare albastru-cenuşiu închis provine din minele Golconda din India, fiind extras în timpul colonizării britanice din secolul al XVIII-lea, scrie Live Science.

Această regiune este cunoscută pentru diamantele şi alte pietre preţioase care au ajuns în Europa în plină eră a imperiilor coloniale.

MESAJE DE PAŞTE 2018. Cele mai frumoase felicitări, urări şi sms-uri de Paşte pentru familie, pentru prieteni, cei dragi, colegi sau cunoştinţe

Farnese Blue, aşa cum a fost numit cristalul, a trecut prima dată prin mâinile lui Elisabeth Farnese, regina Spaniei, fiind cadou cu ocazia căsătoriei acesteia cu regele Philip al V-lea al Spaniei.

De atunci, timp de trei secole, a trecut prin Spania, Franţa, Italia şi Austria, rămânând în familiile regale europene. Conform Sotheby’s, organizatorul licitaţiei din 15 mai din Geneva, diamantul „a fost ţinut secret într-o cutie” pentru cea mai mare perioadă. „Cu excepţia rudelor apropiate şi desigur a bijutierilor familiilor, nimeni nu ştia de existenţa sa”, au precizat cei de la Sotheby’s.

Cum se întâmplă deseori, nu se ştie clar cine are diamantul în posesie şi deci cine ar beneficia de vânzarea acestuia. Casa de licitaţii a precizat că piatra este evaluată la o sumă cuprinsă între 3,69 de milioane de dolari şi 5,27 de milioane de dolari, dar preţul final poate sări peste acest interval.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce sunt diamantele atât de scumpe?

Un diamant de 910 carate a fost desoperit în Lesotho. Cât valorează piatra preţioasă?

Diamantul „perfect” descoperit în Africa de Sud a fost vândut la o licitaţie din New York – VIDEO

Care este povestea diamantului enorm, de 709 carate, excavat în Sierra Leone

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase