Home » D:News » Ploaia de stele se amână. Staţia spaţială chineză Tiangong-1 se îndreaptă spre Pământ mai lent decât a fost estimat

Ploaia de stele se amână. Staţia spaţială chineză Tiangong-1 se îndreaptă spre Pământ mai lent decât a fost estimat

Ploaia de stele se amână. Staţia spaţială chineză Tiangong-1 se îndreaptă spre Pământ mai lent decât a fost estimat
Publicat: 01.04.2018
Fosta staţie spaţială chineză Tiangong-1 se îndreaptă spre Pământ mai lent decât fusese estimat iniţal, iar intrarea în atmosfera pământului va avea loc abia luni dimineaţa, a anunţat sâmbătă Agenţia Spaţială Europeană.

ESA, care monitorizează deplasarea laboratorului spaţial, prevăzuse anterior că Tiangong-1 ar fi trebuit să intre în atmosfera Pământului în intervalul cuprins între sâmbătă ora 12.00 GMT şi duminică după-amiaza, scrie Mediafax.

Autorităţile chineze au declarat că este puţin probabil ca modulul spaţial de aproximativ opt tone să provoace daune atunci când va plana spre Pământ şi că dezintegrarea sa în atmosfera fierbinte va oferi un spectacol „splendid”, asemănător cu o ploaie de meteoriţi.

Într-un comunicat publicat sâmbătă, ESA a precizat că noua „fereastră” este cuprinsă între duminică după-amiază şi luni dimineaţă GMT.

Agenţia a explicat că vremea mai calmă a spaţiului a determinat încetinirea cu care coboară fragmentele staţiei dezafactate, deoarece fluxul de particule solare nu a crescut densitatea atmosferei superioare, aşa cum era de aşteptat.

O asemenea creştere a densităţii ar fi condus nava spaţiala mai devreme pe Pământ, a spus autoritatea spaţială a Europei.

Perioada de reintrare rămâne în continuare „foarte variabilă”, a avertizat ESA. Există de asemenea o incertitudine cu privire la locul unde vor ateriza resturile din laborator.

Dar nu este cazul ca „oamenii să îşi facă griji”, a declarat însă China Office Manned Space Engineering (CMSEO), pe contul său social media WeChat.

Citeşte continuarea în Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase