Home » D:News » Primul hotel în spaţiu arată cât de departe este acest privilegiu de omul de rând. Cât costă ”o cameră”

Primul hotel în spaţiu arată cât de departe este acest privilegiu de omul de rând. Cât costă ”o cameră”

Primul hotel în spaţiu arată cât de departe este acest privilegiu de omul de rând. Cât costă ”o cameră”
Publicat: 14.04.2018
Compania Orion Span, în parteneriat cu Virgin Galactic şi Axom Space, a prezentat modulul spaţial pentru vacanţe numit Aurora, pentru călătorii în spaţiu care pot dura până la 12 zile.

De asemenea, compania doreşte să aibă primii oaspeţi peste doar 4 ani, scrie Futurism.

Astfel, în 2022, pentru suma „modică” de doar 9,5 milioane de dolari, oricine poate vedea cum arată Pământul din afară. Preţul extrem de mare este de înţeles, având în vedere investiţia şi faptul că nu există o industrie pentru astfel de proiect. Doar şapte cetăţeni au călătorit la Staţia Spaţială Internaţională în ultimii 17 ani, plătind 20 – 40 de milioane de dolari fiecare.

Aşadar, reducând preţul la jumătate din suma minimă de până acum este un pas important înainte în privinţa extinderii vacanţelor spaţiale şi pentru buzunarele mai puţin adânci.

În acest sens, astronautul Don Thomas, care a petrecut 44 de zile în spaţiu, este optimist. „Cred că, într-un deceniu sau pe acolo, pot exista călătorii în spaţiu pentru 10.000 – 15.000 de dolari. Călătoriile spaţiale vor fi la acelaşi preţ cu cele exotice în Antarctica”, preciza acesta într-un interviu dat pentru The Telegraph.

Există, desigur, şi un aspect particular care arată că banii nu sunt totul. Turiştii spaţiali trebuie să aibă o condiţie fizică foarte bună şi să treacă prin antrenamentele prin care trec şi astronauţii pentru a rezista la acceleraţii mari şi a face faţă la condiţiile de imponderabilitate.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O reuşită importantă pentru turismul spaţial: avionul spaţial al Virgin Galactic a spart bariera sunetului (FOTO/VIDEO)

Plutind în imponderabilitate: o companie elveţiană lansează cele mai ieftine zboruri care oferă această experienţă (VIDEO)

De ce au relansat americanii o dronă misterioasă cu o misiune strict secretă?

Ce spune Teoria Relativităţii a lui Einstein despre zborul spaţial interstelar?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase