Home » D:News » Microbianul nostru îi ajută pe cei vii după ce murim. Iată cum

Microbianul nostru îi ajută pe cei vii după ce murim. Iată cum

Microbianul nostru îi ajută pe cei vii după ce murim. Iată cum
Publicat: 21.04.2018
Nu trebuie să fii viu ca microbiomul tău să rămână util pentru cei rămaşi în viaţă. După ani întregi de studii asupra populaţiilor de bacterii care „locuiesc” în corpul uman, savanţii îşi îndreaptă atenţia către cei trecuţi în nefiinţă. Astfel, „microbiomul postmortem” poate fi folositor nu doar în cazul investigaţiilor medico-legale, ci şi în vederea evaluării sănătăţii comunităţilor mari de oameni.
Într-un nou studiu, publicat în 10 aprilie 2018, în revista ştiinţifică Nature Scientific Reports, cercetătorii anunţă au descoperit că microbiomul postmortem al unei persoane poate „prezice” unele afecţiuni, precum bolile de inimă, scrie livescience.com. Studierea microbiomului postmortem i-ar putea ajuta pe cercetători să analizeze sănătatea publică, a declarat Jennifer Pechal, autorul studiului şi totodată cercetător microbiolog în cadrul Michigan State University.
 
În cadrul studiului, cercetătorii au analizat microbiomul postmortem în 188 de cazuri, constatate de laboratorul de medicină legală din Wayne County, Detroit.
 
Oamenii de ştiinţă au descoperit că zone diferite ale corpului uman prezintă populaţii la fel distincte de bacterii. De exemplu, bacteriile din gură sunt diferite de cele din ochi, nas şi urechi. Asemenea populaţii discrete de bacterii au fost descoperite şi în cazul oamenilor vii.
 
Cercetătorii au mai descoperit că microbiomul postmortem se modifică odată cu trecerea timpului. A fost relativ stabil în primele 48 de ore după moartea unei persoane, dar se schimbă ulterior – se reduce diversitatea bacteriilor.
 
„Cronometrul microbial, după cum a fost supranumit recent, este un element care ne poate ajuta să stabilim momentul producerii decesului unei persoane”, a declarat co-autorul studiului, Eric Benbow, entomolog legist în cadrul Michigan State University. După deces, microbiomul unei persoane se modifică în două zile, a mai spus Benbow.
 
Citeşte continuarea pe Gândul
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase