Home » Lumea digitală » GALERIE FOTO. Primul atelier digital Google din România a fost creat la Timişoara, în care studenţii învaţă să dezvolte aplicaţii

GALERIE FOTO. Primul atelier digital Google din România a fost creat la Timişoara, în care studenţii învaţă să dezvolte aplicaţii

GALERIE FOTO. Primul atelier digital Google din România a fost creat la Timişoara, în care studenţii învaţă să dezvolte aplicaţii
Publicat: 21.04.2018
Primul atelier digital din România realizat de Google, în care studenţii sunt învăţaţi gratuit cum să dezvolte aplicaţii mobile, şi nu numai, a fost inaugurat, vineri, la Universitatea Politehnica din Timişoara, investiţia ridicându-se la aproximativ 50.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Atelierul digital Google a fost amenajat într-o sală de cursuri a Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi a Universităţii Politehnica din Timişoara. Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, studenţii au câştigat un concurs la nivel naţional organizat de Google, iar finalitatea competiţiei a dus la amenajarea atelierului digital. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 50.000 de euro, fiind cumpărate şi zece laptop-uri, scrie Mediafax.

“Am câştigat un concurs la nivel naţional pentru a amenaja acest atelier. Ne bucurăm că este primul atelier amenajat de Google într-o universitate tehnică din România şi acesta se va adresa în primul rând studenţilor, şi nu numai, celor care doresc să se perfecţioneze în domeniul aplicaţiilor mobile. Vor fi cursuri gratuite susţinute de specialişti în domeniu, organizate de Google şi de universitatea noastră”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, decanul Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi, Marian Mocan.

Galerie foto

vezi galeria
4 foto

Directorul de marketing al Google România, Dan Oros, a afirmat, vineri, la inaugurarea oficială a atelierului digital, că iniţiativa de a sprijini studenţii cu scopul de a dobândi competenţe digitale a fost lansată în anul 2016, în condiţiile în care ţara noastră se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte digitalizarea.

“Iniţiativa Atelierul Digital a pornit în anul 2016, în ideea de a ajuta tinerii şi studenţii, în principal, să dobândească competenţe digitale. La început am făcut training-uri cu studenţii în universităţi, în care să-i învăţăm ce înseamnă online-ul, de ce să se promoveze online. Ne-am dat seama că pe lângă partea de online marketing, este un interes destul de mare pe partea tehnică, avem foarte mulţi tineri interesaţi de programare şi am decis să extindem programul de la online marketing la partea de dezvoltare de aplicaţii mobile. Ne-am propus să construim trei hub-uri, în trei universităţi, iar acesta este primul hub pe care l-am realizat şi ne bucurăm să îl inaugurăm”, a explicat Dan Oros.

Potrivit directorului de marketing al Google România, în atelierul digital creat la Universitatea Politehnica din Timişoara, studenţii vor putea participa la cursuri gratuite pe partea de dezvoltare de aplicaţii mobile sau inteligenţă artificială.

“De asemenea, vom oferi suport celor care lucrează pe proiecte în aceste domenii şi vor să crească proiectul de la nivel de licenţă sau de la un proiect universitar la un start-up sau la o companie. Dacă vor avea nevoie de expertiza celor din Google, ei vor avea acces prin acest hub. În acelaşi timp, universitatea va putea folosi hub-ul cum doreşte pentru activităţile didactice. Sperăm să avem cât mai mulţi studenţi care să beneficieze de acest hub, de aceste cursuri şi în viitor să avem cât mai mulţi studenţi care să lanseze proiecte şi companii din acest hub”, a mai precizat Dan Oros.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase