Home » D:News » Ce se întâmplă când renunţi la mâncarea de tip Fast-Food

Ce se întâmplă când renunţi la mâncarea de tip Fast-Food

Ce se întâmplă când renunţi la mâncarea de tip Fast-Food
Publicat: 08.05.2018
O dietă este de obicei mai sănătoasă atunci când alimentele sunt consumate în starea lor cea mai naturală, mai uşor de recunoscut, iar prelucrarea uneori elimină ingrediente nutritive. Când vine vorba despre pâine albă sau orez, înseamnă că au fost îndepărtate tărâţele şi germenii, care, de asemenea, îndepărtează fibrele, fierul şi alţi nutrienţi. Alteori, procesarea poate impulsiona adăugarea de ingredientele nesănătoase, cum ar fi mai mult zahăr, sare sau grasimi trans. Prea multe dintre aceste lucruri pot duce la un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet zaharat sau creşterea în greutate.
Ai putea să te simţi obosit sau irascibil
În funcţie de cantitatea de alimente prelucrate pe care o consumi, poţi observa o stare mai accentuată de oboseală sau  sau iritabilitate crescută atunci când le scoţi din dietă.  De exemplu, persoanele care consumă multe băuturi care conţin cofeină vor resimţi mai intens aceste senzaţii, pentru că aceasta este un energizant, dar şi deshidratează organismul. În plus, durerile de cap nu vor fi deloc neobişnuite. Şi scoaterea zahărului din alimentaţie va avea efecte similare. Partea bună este că aceste simptome nu vor dura mult, corpul îşi va reveni după o perioadă de ajustare de una-două săptămâni.
 
Vei ajunge să crezi că alimentele procesate sunt prea dulci sau prea sărate
Nu o să îţi displacă peste noapte desertul preferat, asta e sigur, dar, treptat, nevoia ta de gustări nesănătoase va dispărea. Nu te descuraja dacă asta nu se întâmplă peste noapte, corpul uman are o curbă de învăţare, evidentă mai ales dacă eşti dependent de junk food. Începe prin a verifica ingredientele produselor pe care le cumperi şi limitează alimentele bogate în sare, zahăr, grăsimi hidrogenate. Odată ce ai redus sursele ascunse de sare şi zahăr, corpul tău ar trebui să înceapă să dezvolte un „gust” pentru toate lucrurile. Şi nu renunţa dacă ai un regres; este nevoie de timp. Atunci când renunţi la alimente bogate în zahăr şi alimente bogate în sare, durează ceva timp pentru a se ajusta papilele gustative, adică 10 până la 15 zile pentru ca gusturile să se regenereze.  În câteva saptămâni, s-ar putea să constaţi că produsele cu zahăr şi sare adăugate sunt prea dulci sau prea sărate pentru tine.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase